Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Zeci de mii de turiști, așteptați pe litoral de 1 Mai

ro

16 Apr, 2022 08:47 1787 Marime text
foto ZIUA de Constanța

Dacă de Paşte litoralul ţării noastre nu este printre destinaţiile turistice favorite, românii preferând agroturismul în România sau o vacanţă în străinătate, de 1 Mai agenţii economici de pe litoralul românesc îşi iau „revanşa", având „primele serii consistente de turişti" din an - sunt așteptați peste 30.000 turiști.
 

„De Paşte, în general, litoralul nu este o destinaţie favorită, pentru că românii aleg fie o destinaţie externă, sau dacă vorbim de România se preferă destinaţiile de agroturism mai ales, acolo unde sunt bine conservate şi promovate.

Dacă vremea este frumoasă, sigur mereu avem şi turişti care aleg să vină pe litoral, mai ales că ceremonia noastră de Paşte - lumina care vine de la malul mării este o ceremonie mai specială faţă de restul ţării.

De cealaltă parte însă, se situează vânzările pentru 1 Mai, atunci când întotdeauna ne luăm, să zicem aşa, revanşa, în sensul că 1 Mai este de fapt primul moment în care avem primele serii consistente de turişti. Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin.


Potrivit acesteia, de Paşte pe litoralul românesc vor fi câteva sute de turişti, unităţile de cazare cu centre SPA, de relaxare, fiind cele mai căutate, în special de familii.

De 1 Mai, majoritatea turiştilor care vin pe litoral aleg staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Costineşti. 

Ea a afirmat că, după doi ani de pandemie, oamenii apreciază mai mult vacanţele şi vor să plece de acasă chiar şi pentru un weekend. Referitor la preţuri, tarifele vacanţelor pe litoral au crescut cu cel puţin 15%.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii