Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Proiect pilot de autotestare voluntară pentru HIV și hepatitele B și C

ro

17 Jan, 2023 14:48 1319 Marime text



Fundația Baylor Marea Neagră lansează proiectul pilot de autotestare voluntară pentru HIV și hepatitele B și C.

Obiectivul noului proiect este să crească, să adapteze și să îmbunătățească serviciile de testare comunitare pentru HIV și hepatite virale. Totodată proiectul va contribui la informarea membrilor comunității cu privire la serviciile specializate de testare și a celor de îngrijire pe termen lung pe care Fundația Baylor Marea Neagră le oferă gratuit de 13 ani.

Proiectul face parte dintr-un program amplu, care se desfășoară în Europa și Asia Centrală, intitulat Community Led and Based HIV Services - Key to Ending the HIV Epidemic, implementat de Rețeaua COBATEST, împreună cu AIDS Action Europe și LILA Milano.

Autotestarea pentru HIV și hepatitele virale B și C permite fiecărei persoane să preia controlul asupra stării de sănătate. Procedeul încurajează un număr mai mare de persoane să își verifice statusul serologic, în condițiile în care acesta se poate desfășura într-un mediu familiar, fără ca prezența personalului medical să fie necesară.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii