Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Primarii social-democrați din județ se alătură demersului umanitar pentru refugiații din Ucraina

ro

25 Feb, 2022 19:47 1331 Marime text


Conducerea organizației Județeană Constanța a Partidului Social Democrat, împreună cu primarii PSD din județ au decis să se alăture efortului de întrajutorare și sprijin umanitar, acordate refugiaților ucraineni și fraților noștri moldoveni de peste Prut, care au fost constrânși să se retragă din calea războiului și a atacurilor devastatoare, ce au afectat în Ucraina inclusiv populația civilă și au decis să se refugieze în România anunță vineri, 25 februarie, PSD Constanța. 

Astfel, în mod concret, primarii din județul Constanța au pregătit și vor pune la dispoziție spații de cazare decente, complet utilate, alimente, inclusiv mâncare caldă și medicamente pentru cei aflați în nevoie, pe toată durata șederii în România, în aceste momente grele.

Potrivit sursei citate, va fi asigurată și asistență juridică și sprijin logistic în relația cu autoritățile românești, dacă vor fi solicitate.  

„Fondurile necesare acestor cheluieli vin din donații ale primarilor PSD și ale conducerii organizației județene și municipale Constanța, care au fost deja angajate, deci ele există”, potrivit PSD Constanța. 

Acestor sume se vor adăuga și donații ulterioare ale membrilor PSD, dar și ale altor cetățeni, care vor dori să se alăture, în demersul lor. 

„Este un moment concret, acut, în care trebuie să ne arătăm solidaritatea efectivă și în mod imediat. Mulțumim tuturor celor care sprijină acest demers!”, spun reprezentanții PSD Constanța. 

foto: unsplash/ Farrinni

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii