Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Noi locuri de parcare amenajate pe strada Badea Cârțan

ro

25 Mar, 2021 15:41 2140 Marime text
  • Locurile de parcare vor fi numerotate, după ce se va încheia procesul de asfaltare a parcărilor construite pe terenul delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei și pe arterele adiacente.
Aproximativ 100 de noi locuri de parcare au fost amenajate pe strada Badea Cârțan, pe terenul delimitat de blocurile K4, K10 și K16. Proiectul de reconfigurare urbană a avut drept obiectiv extinderea zonei pietonale și refacerea suprafeței destinate parcării autovehiculelor.

Lucrările edilitare au presupus un proces laborios. În etapa premergătoare asfaltării, s-a construit infrastructura terenului prin excavare și compactare. Au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care delimitează noile locuri de parcare. Procesul de asfaltare a zonei carosabile a fost finalizat prin așternerea a două straturi de asfalt, binder și strat de uzură. De asemenea, au fost asfaltate căile de acces în parcare, situate pe aleile Licurici și Lotca și au fost recondiționate trotuarele.

Suprafața destinată parcării autovehiculelor a fost marcată corespunzător. Locurile de parcare vor fi numerotate, după ce se va încheia procesul de asfaltare a parcărilor construite pe terenul delimitat de străzile Badea Cârțan și Tulcei și pe arterele adiacente.

Din această săptămână, echipele administratorului drumului public intervin pe aleile Lotca și Licurici. Sunt în curs de amenajare noi spații destinate parcării autovehiculelor. Infrastructura trotuarelor este construită de la zero prin montarea bordurilor care vor delimita locurile de parcare.

Primăria municipiului Constanța continuă să implementeze soluții de reconfigurare urbană a zonelor rezidențiale pentru a răspunde nevoilor comunității.

Sursa foto: Primăria municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii