Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă lucrările edilitare în mai multe zone din municipiu

ro

29 Mar, 2021 14:41 1717 Marime text
  • Se continuă modernizarea trotuarelor pe strada Unirii, între strada Zorelelor și bulevardul Mamaia și pe strada Dragoslavele, între strada Chiliei și bulevardul Mamaia.
  • Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată prin montarea indicatoarelor de informare în mai multe zone din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare
Zona carosabilă aferentă străzilor Răchitași, Tabla Buții, Onești, Grozești, Dragoslavele, porțiunile cuprinse între strada Chiliei și bulevardul Mamaia și Unirii, tronsonul delimitat de străzile Ion Rațiu și Zorelelor intră de astăzi în proces de modernizare. Echipele SC Confort Urban SRL intervin cu utilaje pentru decopertarea carosabilului.

În paralel, continuă modernizarea trotuarelor pe strada Unirii, între strada Zorelelor și bulevardul Mamaia și pe strada Dragoslavele, între strada Chiliei și bulevardul Mamaia.

De asemenea, se reabilitează infrastructura pietonală din zona Poarta 1 și plaja Modern. În zona Poarta 1, dalele moderne schimbă aspectul suprafeței pietonale. În cadrul lucrărilor, se consolidează și pereții de sprijin.

Treptele de acces dinspre strada Ștefan cel Mare sunt stabilizate prin montarea de cofraje din metal. Mai exact, se vor placa cu oțel contratreptele și pereții laterali ai scărilor.

În Portul Tomis, se lucrează la crearea unui sistem pentru drenajul apelor pluviale. Zona pietonală este reamenajată pentru a permite amplasarea rigolelor.

Pentru respectarea normelor de protecție a mediului, se instalează un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate.
Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe strada Badea Cârțan, pe terenul delimitat de aleile Lotca și Licurici. Se creează zone destinate circulației pietonilor, prin montarea bordurilor noi.

Infrastructura de semnalizare rutieră este reabilitată prin montarea indicatoarelor de informare în mai multe zone din oraș și recondiționarea echipamentelor de semaforizare. Pentru siguranța participanților la trafic, se aplică marcaje la trecerile de pietoni și în parcările amenajate. 

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii