Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Cei mai consecvenți elevi militari, premiați de Liga Maiștrilor Militari de Marină cu bursa „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi”

ro

26 Feb, 2022 09:24 1462 Marime text


Elev fruntaș Cosmin-Valentin Tănase și elev caporal Andreea-Ysabela Truțescu sunt cei doi viitori maiștri militari de marină aflați în anul I și, respectiv anul II de studii, care au obținut cele mai mari medii pe primul semestru al anului de învățământ 2021-2022.


Performanța lor a fost apreciată și de Liga Maiștrilor Militari de Marină, care, împreună cu doamna plutonier major Mariana Rădoi i-au răsplătit oferindu-le bursa semestrială „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi”, în semn de omagiu adus unuia dintre militarii de excepție ai Armatei României, care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de la Tuzla, din 8 iulie 2010.
 

„Acordarea bursei «Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi» este un gest camaraderesc de înaltă ținută morala făcut de adunarea generală a membrilor Ligii Maiștrilor Militari de Marină.


Acest lucru dovedește respectul pe care această asociație îl arată eroilor noștri, fără a trece cu vederea eforturile depuse în procesul formării de către tinerii ce și-au propus ca drum în viață profesia de maistru militar de marină”, arată și membrii Ligii Maiștrilor Militari de Marină, într-un mesaj public postat pe rețelele de socializare.



Diplomele și bursele au fost înmânate de văduva eroului, plt.maj. Mariana Rădoi:
 

„Sunt onorată să fiu din nou prezentă alături de dumneavoastră în cadrul acestui eveniment deosebit. Bursa «Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi» este un simbol al profesionalismului desăvârșit, al devotamentului față de țară și al spiritului de luptător. Acesta bursă poartă amprenta unei energii de învingător, care prin determinare, pasiune și multă muncă reușește să obțină cele mai bune rezultate. Felicitări și mult succes în pregătirea dumneavoastră”, le-a transmis aceasta celor doi elevi militari.



Elev fruntaș Cosmin Valentin Tănase este inginer electromecanic, absolvent al secției civile a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. A navigat în marina comercială, dar anii studenției, petrecuți înconjurat de cadre militare, și-au pus amprenta asupra lui și l-au determinat să își dorească foarte mult să îmbrace haina militară.


A încheiat primul semestru ca elev militar cu media 9,64. Spune că i-a fost ușor să obțină rezultate bune la examene, fiind parțial familiarizat cu noțiunile pe care le studiază în școala militară, deși, actuala specialitate, Radiolocație navală, diferă de cea studiată inițial în facultate.


Cosmin Tănase privește cu mult optimism spre cariera care îl așteaptă. Afirmă că va continua să își dea silința pentru a acumula cunoștințele necesare în viitoarea profesie și că va opta fără îndoială pentru o unitate de nave, care să îi permită să își cultive spiritul de lup de mare.


Elev caporal Andreea-Ysabela Truțescu are 21 de ani , este absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța și a știut încă de copil că va îmbrăca haina de militar. În cazul ei, inspirația și motivația vin din familie. La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a optat pentru specialitatea Comunicații navale, observare-semnalizare. Primul semestru al anului de învățământ 2021-2022 s-a încheiat pentru Andreea cu media 9,56. Notele obținute, spune tânăra, reflectă pasiunea pe care o simte pentru domeniul de studiu ales.


Recunoașterea meritelor sale educaționale prin primirea unei burse de merit au făcut-o pe elev caporal Truțescu să simtă deopotrivă onorată și motivată să persevereze.


În privința schiței pe care și-a conturat-o asupra viitorului profesional, Andreea-Ysabela Truțescu mărturisește că va lăsa ambiția să o călăuzească spre noi performanțe. Experiența de elev al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a învățat-o cum să își disciplineze aptitudinile și cum să facă față situațiilor dificile.


Sursa foto-text: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii