Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Atenție! O nouă metodă de înșelăciune folosită de hoți

ro

26 Jun, 2021 12:47 2477 Marime text

 
  • Pe lângă vechile metode accidentul și pomana, au apărut alte metode de înșelăciune, folosite mai ales în mediul online.
 
Totodată, o metodă de furt este cea la care se folosește un ziar. Având în vedere sezonul estival, aglomerația și numărul mare de turiști veniți în vacanță, pentru prevenirea acestui tip de infracțiune, polițiștii atrag atenția asupra modului în care ar putea acționa persoanele care comit astfel de fapte.
          

Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenției victimei. De obicei, cei care săvârșesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă și au pe masă telefonul mobil sau portofelul. În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informație, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul și se face nevăzut.

 
În scopul prevenirii acestui gen de infracțiuni, polițiștii vă recomandă să nu fiți tentați de produsele oferite de vânzătorii voiajori. Totodată, fiți atenți la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spațiu public.
 
De asemenea, pentru a evita să deveniți victima vreunui tip de înșelăciune în mediul online, polițiștii recomandă:

- Nu plătiţi în avans bunurile comandate prin internet, mai ales dacă sunt de la persoane necunoscute anterior cumpărării;
- Evitaţi persoanele fizice sau operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, numere de telefon, CUI) şi se rezumă la o simplă adresă de email, întrucât localizarea ulterioară şi recuperarea pagubei este dificilă;
- Nu vă încredeţi în testimoniale ,,uimitoare” referitoare la eficienţa unui produs sau a unei afaceri promovate online: verificaţi din alte surse și căutați probe solide cu privire la eficienţa unui produs sau eficienţa unei companii;
- Nu instalaţi aplicaţii din surse nesigure, care vă pot expune unor riscuri cum ar fi: crearea de breşe de securitate, copierea datelor personale, căutarea informaţiilor confidenţiale (parole, numere de carduri, conturi bancare).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii