Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România și Bulgaria nu aderă la spațiul Schengen. Ce urmează?

ro

08 Dec, 2022 16:01 1866 Marime text
Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins pe data de 8 decembrie 2022,aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, fiind vorba de două voturi fiind împotrivă. Pentru a putea accede la spațiul Schengen era nevoie de unanimitate.

Ministrul ceh de Interne și comisarul european Ylva Johansson au anunțat la finalul Consiliului JAI că România nu a intrat în Schengen pentru că nu a întrunit unanimitate.

Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

Croația a primit vot unanim și va intra în Schengen de la 1 ianuarie 2023, potrivit unui anunț al președintelui Croației.

Pentru viitor, discuțiile pe tema aderării vor continua și se va discuta de aderarea țării noastre în anul ce va urma la Spațiul Schengen. Suedia va prelua președinția Consiliului Uniunirii Europene, iar voci apropiate Bruxellesului transmit că discuțiile vor fi reluate în mandatul următor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii