Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este prima femeie care face parte din Fanfara Jandarmeriei Române

ro

27 Aug, 2022 14:06 1522 Marime text
Iulia Elena Groaza., foto: Facebook/Jandarmeria Română
Singura femeie care a absolvit Conservatorul, la trompetă, este acum prima femeie care face parte din Fanfara Jandarmeriei Române. Este 
Iulia Elena Groaza. 28 de ani.

Face muzică de când se știe. Părinții au studiat și ei muzică, fratele la fel. Începe cu vioara.



Anunțul Jandarmeriei Române 

Singura femeie care a absolvit Conservatorul, la trompetă, este acum prima femeie care face parte din Fanfara Jandarmeriei Române
Iulia Elena Groaza. 28 de ani. De curând, colega noastră. Face muzică de când se știe. Părinții au studiat și ei muzică, fratele la fel. Începe cu vioara.

Peste puțin timp, când avea 10 ani, Iulia ia decizia de a schimba instrumentul lui Enescu cu trompeta. O alegere îndrăzneață pentru o fată. Însă i-a avut exemplu pe tatăl și fratele ei, care au studiat același instrument.

„Acasă se studia mereu. Instrumentul necesită disciplină. E exact ca în sport: dacă ai făcut o pauză, trebuie să tragi tare ca să recuperezi.” Iulia a înțeles foarte bine acest lucru, după pauza în care a renunțat la muzică și a ales să studieze chimia.

O altă pasiune de-ale ei. Nu a terminat studiile reacțiilor chimice, pentru că dorul de muzică nu o lăsa să stea deoparte. Și reîntorcându-se la instrumentul ei, a înțeles că muzica are și ea chimia ei., infirmează Jandarmeria Română. 

Merge mai departe pe drumul muzicii. Intră la Conservator și, alături de profesorul ei…, cel care a și îndemnat-o să participe la postul pentru Fanfara Jandarmeriei, studiază trompeta până la detaliile cele mai fine. Ia nota 10 la licență și devine prima femeie care a absolvit Conservatorul la trompetă.
Acum este prima femeie care face parte din Fanfara Jandarmeriei Române.

„Cu siguranță, va fi o experiență unică. Mai ales că am ocazia să fac ceea ce îmi place într-un mediu profesional cu totul diferit pentru un muzician.”

Iulia ne spune că muzica a ajutat-o să învețe disciplina, perseverența și să își exprime trăirile cu ajutorul notelor de pe portativ. Acum lucrează într-o lume diferită, pe care și-a asumat-o cu profesionalism încă de când a ales să participe la concurs. O lume în care încearcă armonii diferite, oferite de ritmurile vieții militare., a mai transmis sursa citată. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii