Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism pentru patinoar, căsuţe şi loc de joacă Asociaţia Padina Fest a început pregătirile pentru Festivalul Iernii

ro

27 Nov, 2015 00:00 3232 Marime text

Municipiul Constanţa a emis, pe data de 26 noiembrie, Certificatul de Urbanism nr. 4158 pentru Asociaţia Padina Fest. Obiectul actului constă în „Amplasare construcţii cu caracter provizoriu (patinoar, containere, căsuţe, amenajare loc de joacă) şi branşament electric - Festivalul Iernii - până la data de 28.02.2016, la expirarea perioadei autorizate, terenul se va aduce la starea iniţială“.

Festivalul Iernii îşi va deschide porţile în parcarea Pavilionului Expoziţional din Constanţa începând cu 4 decembrie, până de Sfântul Ştefan - 27 decembrie.

Peste un milion de lei pentru Festivalul Iernii

Reamintim că Primăria Constanţa a pus la dispoziţie peste un milion de lei pentru organizarea Festivalului Iernii. Doritori să organizeze evenimentul au fost Clubul Isis, Padina Fest şi Peter Edgar Surin.
 
Atât procedura de atribuire a contractului pentru Festivalul Iernii, cât şi cea pentru Revelion 2016 s-au derulat în aceeaşi zi, având aceeaşi comisie de evaluare a ofertelor - Liviu Pătraşcu, directorul executiv al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi organizare Evenimente (cel care a fost şi preşedintele comisiei), şi Luana Turbureanu (fostă Teacă), din partea Primăriei Constanţa, iar din afara instituţiei - Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa, Liviu Manolache, actor şi regizor al Teatrului de Stat Constanţa, şi Călin Eugen Hanţiu, fost coregraf la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.

Asociaţia Padina Fest, câştigătoare

Câştigătoarea contractului de finanţare nerambursabilă pentru realizarea Festivalului Iernii a fost declarată Asociaţia Padina Fest. Potrivit datelor oficiale din Registrul ONG, Asociaţia Padina Fest a fost fondată în 2011, în judeţul Prahova. Scopul declarat al asociaţiei este chiar „derularea unor activităţi de sponsorizare“. Din consiliul director al asociaţiei fac parte Matei Pfeifer - preşedinte, Olga Ilinca Elvadeanu - vicepreşedinte şi Alexandru Mihail Sofian.
 
Foarte interesant este că firma 360 Revolution, cea care a câştigat procedura de selecţie a ofertelor pentru Revelion 2015, organizată de Primăria Constanţa, l-a avut ca asociat, până în 2011, pe Alexandru Mihail Sofian. Acesta a fost implicat în societate de la bun început. Istoria firmei 360 Revolution, care a câştigat organizarea Revelionului 2016, începe în mai 2007, la Ploieşti, ca şi în cazul Asociaţiei Padina Fest. Atunci, Sebastian Aurelian Ghiţă şi Anton Gabriel Roescu au pus bazele societăţii. Administrator era Alexandru Mihail Sofian, care face parte şi din consiliul director al Padina Fest.
 
De altfel, legăturile dintre cele două entităţi - 360 Revolution şi asociaţia fără scop patrimonial Padina Fest - reies şi din informaţiile publicate pe site-urile acestora. Astfel, Asociaţia Padina Fest se laudă cu faptul că este de ani buni organizatorul festivalului cu acelaşi nume de la Padina, Munţii Bucegi, iar 360 Revolution arată, pe site-ul său, acelaşi lucru: „2010 marchează extinderea activităţii prin furnizarea de soluţii integrate pentru organizarea de evenimente complexe. Primul exemplu este Padina Fest, festival de muzică şi activităţi montane, organizat la 1.500 m altitudine“.
 
Mihail Sofian mai administrează şi Smart Integrated Sistems SRL, din Ploieşti, unde, din 2008, a rămas asociat unic după retragerea lui Sebastian Ghiţă. În Euro Educational SRL, Alexandru Sofian este asociat cu Daniel Iulian Buduluş, care este asociat şi în 360 Revolution. Până nu demult, Sofian a fost asociat cu Sebastian Ghiţă şi în compania Asesoft Smart SRL. Firmele aflate sub egida Asesoft au intrat anul acesta şi în atenţia DNA, odată cu cel care le controlează, Sebastian Aurelian Ghiţă.
 

Citeşte şi

Festivalul Iernii şi Revelionul din Constanţa, organizate de două instituţii din „ograda“ lui Sebastian Ghiţă
 
Distracţie pe bani publici Revelion 2016, organizat pe banii Primăriei Constanţa de o firmă „moşită“ de Sebastian Ghiţă (documente)
 
Primăria Municipiului Constanţa organizează Revelionul 2016. Iată unde şi în ce condiţii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii