Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonii militare dedicate Zilei Veteranilor de Război, în toată țara și în străinătate

ro

28 Apr, 2022 18:16 1493 Marime text
Ziua veteranilor. Sursa: ZIUA de ConstanțaCeremonia militară de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori, organizată în Capitală cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, va avea loc vineri, 29 aprilie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în fața Universității Naționale de Apărare.
                     
Potrivit unui comunicat al MApN, ceremonii similare se vor desfășura, în țară și în străinătate, la opere comemorative, cimitire și monumente care omagiază sacrificiul veteranilor de război.
           
Tot vineri, reprezentanți ai conducerii MApN vor avea o întâlnire informală, la Palatul Cercului Militar Național, cu veterani de război, elevi, studenți și cu militari-veterani ai teatrelor de operații.
           
În această perioadă se derulează, de asemenea, și activități de îngrijire a unor morminte și opere comemorative ale eroilor și veteranilor de război.

„În cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război”, din seria manifestărilor dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, au fost distribuite, între 26 și 28 aprilie, pachete-cadou celor 1.748 veterani de război și celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum și celor patru veterani din Republica Moldova. Echipele de distribuire a cadourilor în țară au fost constituite din personal al unităţilor militare, sprijiniți de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil.
           
Activitățile derulate în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război” sunt organizate cu sprijinul companiilor Mega Image, Profi Rom Food, PinkPost, Bithat Solutions, IT Embassy, Pukka, Automobile Dacia S.A. și Coca-Cola România“ - au precizat reprezentanții MApN.

           
Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii