Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a primit îPS Teodosie de la Preafericitul Părinte Daniel la aniversarea a 15 ani de patriarhat

ro

02 Oct, 2022 14:07 1700 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: Arhiepiscopia Tomisului
La aniversarea a 15 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ÎPS Teodosie, împreună cu toți ceilalți membri Sfântului Sinod, a primit Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea (Oranta)” alături de Diploma și medalia Anului omagial şi comemorativ 2022, ca și cadou aniversar din partea Preafericirii Sale.

Totodată, ierarhii au primit și noua ediție a Arhieraticonului, noua ediție a Ceaslovului Mare, ultima versiune a textului Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, adnotată, precum și cartea „Holding fast to the Mystery of Faith. Festschrift for Patriarch Daniel of the Romanian Orthodox Church”, coordonată de către pr. Sorin Șelaru, împreună cu prof. Daniel Munteanu., informează reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului. 

Vineri, 30 septembrie 2022, Biserica Ortodoxă Română a aniversat 15 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Cu acest prilej, între orele 09.00 – 11.00, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în Catedrala Patriarhală.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11.00, a fost oficiată slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 15 ani de slujire patriarhală.Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.

În continuare, de la ora 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, s-a desfășurat un moment festiv în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum și din partea altor instituţii publice.

La evenimentele dedicate Patriarhului au participat, de la Constanța, atât ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, ca reprezentat al cultului musulman din România, Iusuf Murat a participat la întreaga procesiune. Totodată, Monseniorul Aurel Percă a reprezentat catolicii din România la eveniment.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii