Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boboteaza, fără gerul specific. Mii de oameni, alături de ÎPS Teodosie, la procesiunea din Portul Tomis

ro

07 Jan, 2023 00:00 1546 Marime text
  • Ziua a început cu slujba oficiată de ÎPS Teodosie, la Catedrală, începând cu ora 08.00
 
Mii de persoane au participat pe 6 ianuarie 2023 la tradiționala Procesiune de Bobotează de la Constanța care a avut loc de la Catedrala Arhiepiscopală din Piața Ovidiu până în Portul Turistic Tomis, unde, ÎPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de Sfințire Mare a Apei.
 
Ziua a început cu slujba oficiată de ÎPS Teodosie, la Catedrală, începând cu ora 08.00, când erau doar câteva zeci de persoane prezente, urmată de procesiunea propriu-zisă. La eveniment a participat fanfara care a intonat Imnul României și Imnul Uniunii Europene, urmată de militarii care au condus efectivul. Carele cu butoaie, trase de boi și măgari au urmat efectivul, iar ÎPS Teodosie s-a deplasat într-o căruță trasă de doi cai negri.
 
La Arhiepiscopia Tomisului au fost aduse 28 de butoaie și două cisterne. ÎPS Teodosie spera să participe peste 20.000 de oameni anul acesta, dar conform datelor autorităților nu au fost mai mult de 10.000 de oameni. Arhiepiscopul Tomisului a spus după ce a aruncat crucile în apă că el consideră că au fost peste 20.000 de suflete.
 
„Și anul acesta, Dumnezeu ne-a zâmbit chiar și cu raze de soare și nu ne-a udat cu apă. Dar noi am udat marea cu agheasmă ca să fie sfințită marea ca să nu mai înghită vieți omenești. A fost o mare liniștită, mie îmi place cu valuri, dar cum vrea Dumnezeu. Crucea este semnul jertfei. La Hârșova, ieri, mi-a spus un tânăr care a prins crucea anul trecut că i-am urat să aibă copil, iar anul acesta mi-a spus că în decembrie au devenit părinți”, a spus ÎPS Teodosie, după ce a aruncat crucea în apă.
 
Trei tineri au prins crucea, doi dintre ei fiind la prima experiență, iar al treilea fiind la al treilea an consecutive când prinde crucea aruncată de ÎPS Teodosie.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Pe cine a pomenit ÎPS Teodosie la slujba de Bobotează, de la Catedrala Sf. Petru și Pavel?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii