Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul Spitalului Județean de Urgență Constanța, după minivacanța de Rusalii. Aproape 1.600 de pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale

ro

14 Jun, 2022 15:01 1332 Marime text
Imagine dintr-un spital, foto: Pixabay

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU) informează marți, 14 iunie, că prezența pacienților în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) crește de la o săptămână la alta, pe măsură ce turiștii ajung pe litoral. Totodată, 1.595 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în perioada minivacanței de Rusalii. 
 

„Pacienți cu politraumatisme survenite în urma accidentelor rutiere, pacienți cu boli cronice și a căror stare de sănătate s-a degradat, pacienți aflați în stop cardio respirator, femei gravide pentru care s-a declanșat nașterea, copiii cu diverse afecțiuni (febră, vărsături, etc) iar lista continuă.

Patologia este complexă și extrem de diversificată când vine vorba despre Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța iar numărul prezentărilor crește de la o săptămână la alta, pe măsură ce vremea se încălzește iar turiștii vin pe litoral”, potrivit reprezentanților spitalului. 


Astfel, 1.595 persoane, dintre care 455 copii, au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de vineri, 10 iunie și până marți dimineață, 14 iunie.

Dintre acestea, 326 au rămas internate în spital pentru investigații suplimentare, îngrijiri și tratament de specialitate.  

Printre secțiile cu cele mai multe internări se numără Pediatria, Cardiologia, Ginecologia, Psihiatria și Ortopedia.

„Forfotă a fost însă peste tot pentru că mulți dintre pacienții ajunși la UPU aveau urgențe medico-chirurgicale, ceea ce a implicat resurse umane din mai multe secții (Terapie Intensivă, Cardiologie, etc)”, mai menționează aceștia. 


De asemenea, dintre cei care au ajuns la UPU în timpul acestei minivacanțe, 20 sunt victime ale accidentelor rutiere, iar o altă persoană a fost adusă în urma unui accident de submersie. Dintre acestea, 7 au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialiatate, fiind internate.
 

„A fost un weekend aglomerat pentru că la noi, minivacanța nu se măsoară în zile libere sau petreceri, ci în pacienți și număr de prezentări/oră. Indiferent câți oameni vor ajunge la UPU și câți se vor interna, angajații Spitalului Județean Constanța vor fi aici, preluând fiecare pacient în parte, investigându-l și oferindu-i serviciile medicale necesare. 

Vă dorim o vară frumoasă și cât mai sănătoasă!”, mai precizează SCJU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii