Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizație de construire pentru CN APM Constanța! Ce investiție va realiza

ro

07 Dec, 2022 13:48 1463 Marime text
Primăria Constanța a eliberat o autorizație de construire pentru CN APM Constanța SA care dorește să amenajeze un drum în Portul Constanța.

Mai precis, prin AC 1096 din data de 7 decembrie 2022, se va construi un drum și parcare în zona Cheu Fluvio-maritim în Portul Constanța cu organizare de șantier. Amenajarea se va face în incinta Port, iar valabilitatea documentului este de 24 de luni.


Amintim că în vară, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC) a demarat o licitație publică în vederea atribuirii unui contract de prestări servicii pentru proiectarea și execuția proiectului „Drum și parcare zona cheu fluvio-maritim“, propus a fi amplasat la Poarta 9 a Portului Constanța.
 

În zona fluvio-maritimă, accesul la dane se face pe zone de teren neamenajat, la orice intemperie acesta fiind restricționat. Totodată, accesul este restricționat din cauza traficului feroviar, zonele de acces dinspre nord și dinspre vest fiind intersectate de linii de căi ferate, așa că este necesară proiectarea mai multor treceri calea ferată.


Prin proiect se dorește realizarea unui drum nou în lungime de 2.287 de metri, cu două benzi, și a unei parcări noi, în suprafață de aproximativ 14.000 mp, pentru vehicule de tonaj mare, care va fi amenajată la nord de drumul proiectat și la best de Dana 98. Suprafața totală de teren proiectată este de 24.600 mp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii