Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritățile au luat decizia Credincioșii vor putea merge la biserică în noaptea de Înviere

ro

25 Mar, 2021 14:29 1986 Marime text
  • Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare in vigoare – distanțarea fizică între enoriași și purtarea măștii.
Guvernul României a decis, în urma întâlnirii de joi, că oamenii vor putea merge la biserică în noaptea de Paşte.

Se pare că Guvernul României a decis, în urma întâlnirii de joi, că oamenii vor putea merge la biserică în noaptea de Paşte.

La discuțiile dintre premier și reprezentanții bisericilor au participat și secretariatul pentru Culte, precum și reprezentanți al Administrației Prezidențiale, ai ministerelor Sănătății și Afacerilor Interne.

Slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare in vigoare – distanțarea fizică între enoriași și purtarea măștii.


„Eu îmi doresc foarte mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe  persoane, mai degrabă în cadrul familial. Cred că aceste lucruri sunt posibile, nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică, sunt sfintele sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să meargă la biserică.”, transmitea , ieri, Iohannis.


"Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)", afirmă Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al  Patriarhiei Române.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii