Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Apele Române Poluare cu petrol pe Dunăre

ro

06 Dec, 2022 21:31 1427 Marime text

Poluare cu petrol pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri, conform Apele Române, care a publicat imagini pe pagina sa de socializare. 

Din primele date, este vorba despre irizații petroliere care se întind de la km fluvial 936 până la ecluza Hidrocentralei Porțile de Fier I.

Informația a fost primită astăzi de echipa din cadrul Apele Române Jiu - Sistemul de Gospodărire a Mehedinţi din partea reprezentanților Poliției de Frontieră în timp ce aceștia se aflau în misiune de intervenție. O echipa de la Apele Române s-a deplasat imediat la fața locului și a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării.

Totodată, reprezentanții Hidroelectrica S.A au acționat în cursul serii cu material spilsorb și au montat un baraj absorbant pentru stoparea poluării. Echipele monitorizează în continuare evoluția situației de la fața locului, în amonte și în aval de Hidrocentrala Porțile de Fier I.

UPDATE: 7 decembrie 2022

30 de angajați, o navă și două ambarcațiuni din cadrul Apele Române Jiu- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți intervin cu 1450 kg de material depoluant (de tip spilsorb) și  50 metri de baraj plutitor absorbant pentru reducerea undei de poluare și stoparea propagării în aval. 

Potrivit unei informări Apele Române, acțiunea are loc pe sectorul din aval de Porțile de Fier I cuprins între km 941 (Gura Văii)  și km 925 (Șimian). 

Totodată, membrii formației de lucru Cujmir s-au deplasat în aval și în amonte de Porțile de Fier II pentru a verifica zona.

Echipele noastre vor interveni până la stoparea poluării și refacerea zonelor afectate. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii