Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunțul ambasadoarei Laurence Auer Franţa va face mereu parte dintre statele care susţin intrarea României în Schengen

ro

12 Dec, 2022 12:59 1038 Marime text
Franţa va face "mereu parte" dintre statele care susţin aderarea României la spaţiul Schengen, a declarat ambasadoarea Laurence Auer, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Franţa, în timpul Preşedinţiei franceze a Uniunii Europene, a făcut să avanseze dosarul Schengen. Am revizuit regulile de evaluare, precum şi Codul Frontierelor, regulamentul EURODAC, în ideea că acest lucru va garanta pentru toate statele membre consolidarea şi eficacitatea sistemului Schengen. Pentru noi, a fost de asemenea un element pozitiv, menit să permită extinderea sistemului Schengen în trei state: Croaţia, Bulgaria şi România. Este o susţinere pe care am acordat-o statului român în ultimele luni şi care a fost exprimată şi de preşedintele Macron. El va fi prezent la Consiliul European de miercuri, joi şi vineri", a precizat Laurence Auer.


Ea a menţionat că 26 de ţări au sprijinit România în vederea intrării în spaţiul Schengen, iar dintre acestea "face şi va face mereu parte" şi Franţa. Potrivit acesteia, consolidarea Schengen este în continuare posibilă, datorită demersurilor făcute în timpul Preşedinţiei franceze., scrie Agerpres.ro. 

"Am ameliorat considerabil întregul sistem legat de azil şi migraţie, deoarece considerăm că România asigură o misiune de protecţie a frontierei externe a Uniunii şi că este în interesul colectiv al UE ca această frontieră să fie asigurată prin mijloacele Schengen, printre care Frontex", a declarat ambasadoarei Franţei la Bucureşti.


În prezent, potrivit ei, autorităţile române gestionează "perfect" frontierele externe.

"Sunt două motive pentru susţinerea acordată de Franţa în vederea aderării României în spaţiului Schengen. Este vorba de o susţinere politică, exprimată de preşedintele francez, Emmanuel Macron, în iunie. Este şi o susţinere tehnică, pentru că am consolidat Schengen şi pentru că, în timpul crizei, unitatea şi gestionarea frontierelor sunt elemente ale coeziunii europene, pe care vrem să le vedem. Vrem România în sistemul Schengen, aşa cum îşi doreşte şi ea", a spus aceasta.


Laurence Auer a reamintit că în luna martie ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a fost prezent în România, pentru a se asigura că sistemul Schengen funcţionează, atunci când la frontiere există un aflux mare de persoane.

"Acum s-au deschis două puncte de trecere a frontierei şi mulţumim autorităţilor române pentru acest lucru. Vom continua să depunem toate eforturile pentru aderarea României la spaţiul Schengen", a mai precizat ea. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii