Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#alegerilocale2020 LIVE VIDEO + TEXT Pro România își anunță candidații pentru primăriile Ovidiu, Aliman și Albești (galerie foto)

ro

07 Aug, 2020 13:02 2710 Marime text

 
  • Conferință de presă la Pro România Constanța.
 
Candidatul Pro România la Primăria Constanța, Mircea Titus Dobre, și candidatul pentru conducerea CJ Constanța, Răzvan Filipescu, au organizat o conferință de presă vineri, așa cum ne-au obișnuit, pentru a continua anunțurile privind candidații la primăriile din județ.
 
Astăzi sunt anunțați candidații pentru primăriile din Ovidiu, Aliman și Albești. De asemenea, va fi prezentat un nou proiect pentru comunitatea din municipiul Constanța.

S-a discutat despre educație săptămâna aceasta. Conducerea Primăriei Constanța, prin primar, a transmis că ar dori să înceapă școala la 1 octombrie. Probabil dânsul are cu cine să lase copiii acasă. Trebuia să se întâlnească cu toți directorii de școli să discute. Au avut la dispoziție toate autoritățile locale timp de cnci luni să găsească soluții. Infrastructura actuală poate duce la deschiderea anului școlar. Pot fi și alte soluții când o școală nu are destule clase. Nu sunt de acord cu școala online. Este bătaie de joc în ceea ce privește sistemul online. Nu o spun doar eu. O spun toți care au pregătirea necesară. Se pot gasi soluții cu construcții modulare în curțile școlilor,  a spus Mircea Dobre, în deschiderea conferinței.

Aceste realități trebuie să se trezească la realitate. Observăm că își aduc aminte doar când se apropie un moment. Putem să constatăm cât de neprofesioniști sunt unii. O să îi dau cuvântul colegului meu, a mai spus Dobre.

Răzvan Filipescu multumește pentru participarea la conferința de presă.

Aș vrea să fac două precizări. După cum ați văzut, de un an, lucrăm cu colegii din teritoriu umăr la umăr. Identificăm problemele cu care se confruntă. Aș vrea să cred că această campanie și proiectele cu care o să vină contracandidații să se dedice comunităților, și nu flotanților. Eu cred că noi muncim pentru oamenii care investesc în zonele respective. Vreau să cred că va avea loc o campanie OK. Vom investiga fiecare caz din fiecare comună și, dacă vedem că numarul flotanților o să crească, o să atragem semnale publice. Am văzut în ultima vreme o preocupare pentru agricultură. Asta pentru a capitaliza puțin capital politic. Vreau să mă ajutați să reiterez invitația către Mihai Lupu, contracandidatul la șefia CJ, la o dezbatere publică, a spus Filipescu.

Haideți să vorbim concret de ce putem face la nivelul județului Constanța. Îl aștept în continuare într-o dezbatere publică. Înca nu mi-a răspuns la invitație și au trecut două săptămâni, subliniază Răzvan Filipescu.

Candidații de astăzi sunt: Remus Soceanu, candidat la Ovidiu, născut în Ovidiu, tânăr de perspectivă, Valentin Sîvriu, candidat la Aliman, actual consilier local.

Pe lângă aceștia, a fost prezentat și Moagher Nicolae, care va candida pentru Primăria din Albești.

Candidatul din Ovidiu spune că cel mai important proiect ar fi construcția unui azil de bătrâni.

Candidatul din Albești spune că lipsa dispensarului este una importantă.

Avem două sate - se circulă ca în Evul Mediu, pe străzi neasfaltate. Un alt proiect ar fi pădurea Hagieni, care e o rezervație naturală. Aș vrea să existe un parteneriat cu cei de la mediu, pentru o pistă de biciclete sau alt mod de relaxare. Gazele sunt iarăși o problemă - lipsa lor, a spus Moagher.

Am o experiență politică de peste 20 de ani. Am cinci mandate de consilier,  din care două mandate de viceprimar. Dacă reușesc să câștig încrederea oamenilor, mi-am propus o eficientizare a serviciilor către cetățeni - o linie de tineret și sport. Vrem să refacem echipa de fotbal!, spune candidatul de la Aliman.

Mircea Dobre prezintă un nou proiect pentru Constanța, pentru zona Km. 4-5 - CET.

Baza sportivă Trunghi este o savană în prezent. Are peste 37.000 mp. Este singurul teren așa de mare, în municipiul Constanța pentru că nu a pus nimeni ochii pe el. Administrația publică locală l-a lăsat în paragină. Nici șerpii nu stau acolo. Este o nenorocire, o pârloagă. Ne propunem să o regândim special pentru atletism, susține Dobre.

Totodată, pe acel teren exist o sală, unde se antrenau cei care făceau lupte. Am avut un campion olimpic. Avem un sport olimpic cu rezultate bune în Constanța. Pentru acest sport pentru nimeni nu mai reprezintă nimic. Vrem să construim stadioane, arene de 110 milioane de euro, în condițiile în care pe alții i-au costat 40 mil de euro, a adaugat Dobre.

Am făcut tenis de performanță 14 ani, spune Dobre pentru a motiva apropierea față de sport.

Nu poți sa construiești o arenă de tenis de concurs dacă nu ai alte terenuri suplimentare pentru încălzire și nu numai. Avem ditamai campioana. Eu nu cred că domnul primar a întrebat-o pe Simona Halep cum arată un teren, a mai spus candidatul Pro Romania la Primăria Constanța.

Avem un teren de fotbal sintetic desființat. Asta e ca asfaltatul. Asfaltăm apoi spargem. Spuneau că vor să faca aceste arene. Înainte să joace în această Liga a Campionilor, aș ruga Primăria să se uite și la oamenii care nu au atâția bani. Oare nu stie Primăria Constanța că are această bază sportivă Triunghi?, întreabă Dobre.

El a mai spus că mai propune două parcări subterane de 406 locuri pentru cele doua cartiere - aleea Albatrosului și prelungirea Liliacului.

De asemenea, trebuie refăcute spațiile de joacă și spațiile verzi.

Mircea Dobre mai propune două parcari supraterane, care să aibă, la fel, sute de spații.

Parcul la grătar din zona 4-5 și CET trebuie regândit. Trebuie reamenajată zona. Trebuie introduse panouri fotovoltaice, toalete publice. Venim cu două treceri subterane. Suprafața terenului e de peste 17.000 mp, adaugă Dobre.


El a mai spus și că va fi reamenajat Parcul Viitorul de la CET, care are o suprafata de 15.000 mp.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii