Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie Cezar Elisei a ajuns la Constanța după 10 zile de pelerinaj pedestru fără mâncare

ro

29 Jun, 2020 18:02 2081 Marime text
  • O călătorie inedită, fără precedent, destinată promovării postului terapeutic (doar cu apă) și a unei cărți care abordează acest subiect, realizată în urma unei expediții personale de studiu în Siberia.
  • Pelerinajul implică străbaterea pe jos a distanței dintre municipiul Iași și comuna Târgușor, județul Constanța, prin care Cezar Elisei îndrăznește să demonstreze că organismul omului poate face față unui efort de o asemenea anvergură.
Cezar Elisei a primit în seara aceasta binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, ajuns la Catedrala din Constanța după 10 zile de călătorie pe jos, fără mâncare, hrănindu-și corpul doar cu apă.

Călătoria sa a început de la Iași. Tot la Catedrala Arhiepiscopală a și lansat, în această seară, cartea "Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apa".

Dacă mai sunt persoane care doresc cartea, îl pot întâlni mâine pe Cezar la Catedrală, unde va fi săvârșită și Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătorii hramului de la ora 08:45.

Constănțenii pot găsi cartea la pangarul Catedralei Arhiepiscopale și la Magazinul de obiecte bisericești Sf. Nicolae din incinta Palatului Arhiepiscopal, este postarea de pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Amintim că, Cezar Elisei îndrăznește să demonstreze că organismul omului poate face față unui efort de o asemenea anvergură. Ineditul proiectului vine însă din faptul că subiectul nu va consuma alimente, pe întreaga perioadă a călătoriei, iar acest aspect a fost validat prin efectuarea de analize medicale atât înainte, cât și la finalul pelerinajului, din care va rezulta faptul că nu s-au consumat calorii, scrie meridiane.ro. Pe data 19 iunie 2020, ieșeanul Cezar Elisei a plecat  de la Iași, pentru a parcurge pe jos o distanță de 410 km, până la Constanța. Ce surprinde în această acțiune este faptul că pe toată durata călătoriei (aprox. 10 zile), subiectul a consumat alimente, ci numai apă.

„Temerarul” are la activ mai multe perioade de post doar cu apă, ultimul fiind cel mai lung, respectiv de 40 de zile (martie-aprilie a.c.). Cezar Elisei și-a completat  experiența mergând în Siberia, unde a postit la o clinică de specialitate de lângă lacul Baikal (instituție cu o experiență în domeniu de 25 de ani și peste 30.000 de pacienți vindecați). A beneficiat astfel de tratarea unor afecțiuni la inimă și la colon (în luna martie a acestui an).

Citește și: Călătorie inedită destinată promovării postului terapeutic Pelerinaj pedestru Iași – Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii