Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 februarie - Ziua internaţională a barmanilor

ro

24 Feb, 2022 11:12 1252 Marime text


Ziua de 24 februarie este dedicată barmanilor, o profesie care îmbină de multe ori talentul de a prepara un cocktail cu inspiraţia de a recomanda băutura perfectă pentru o anumită ocazie, dar și capacitatea de analiză şi cunoaşterea aprofundată a naturii umane a unui psiholog.

Profesia de barman este poate una dintre cele mai vechi meserii din istorie. Există atestări vechi de câteva mii de ani, din diferite regiuni geografice, cum ar fi Roma Antică, Grecia şi chiar Asia.

Desigur, în acea perioadă de timp era vorba despre hangii care îşi produceau singuri băuturile alcoolice sau le cumpărau de la alţi producători şi care îi serveau şi pe clienţi. 

Sărbătorind geniul creator, talentul şi flerul barmanilor din întreaga lume, Ziua internaţională a barmanilor a fost stabilită recent, probabil că în urma unei competiţii de cocteiluri organizată în Australia şi Noua Zeelandă, denumită „The Perfect Blend" (Amestecul perfect).

De la crearea sa, Ziua barmanilor a devenit din ce în ce mai populară şi sărbătorirea sa s-a răspândit peste tot în lume.

sursa Agerpres 

foto: unsplash/ Louis Hansel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii