Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele 10 000 de semnături pentru Basarabia

ro

08 May, 2013 11:30 1167 Marime text

Primele 10 000 de semnături pentru Basarabia

10 883 de români au semnat până în acest moment pentru revenirea Basarabiei acasă şi numărul acestora creşte de la zi la zi. Alături de Bucureşti, în colectarea semnăturilor s-au remarcat judeţele Suceava, Argeş şi Dolj.
            Campania „Aducem Basarabia acasă” a fost lansată de către o coaliție de peste 30 de ONG-uri unioniste și are ca obiectiv strângerea a cel puțin 100.000 de semnături care să însoțească un pachet legislativ, a cărui menire este să facă din Republica Moldova o prioritate națională a României.
            În perioda care urmează, membrii coaliției vor lansa campania de colectare a semnăturilor și în celelalte județe ale României, iar bucureștenii sunt așteptați zilnic în fața magazinului Unirea și în Piața Romană la corturile campaniei, pentru a aduce Basarabia acasă printr-o semnătură.
            De asemenea, Platforma Civică Acțiunea 2012 lansează un apel către toți cetățenii români interesați de soarta celor peste trei milioane de români basarabeni de peste Prut: să sprijine campania în calitate de voluntari și să colecteze semnături în orașul din care fac parte.
 
Voluntarii se pot înscrie în cadrul campaniei pe site-ul www.basarabia-acasa.ro

 
Platforma Civică Acțiunea 2012                                                                                  8 mai 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii