Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Corupția a dublat în 3 ani prețul apei în Capitală. USB cere publicarea listei consilierilor generali care au votat pentru creșterea tarifelor Apa Nova

ro

25 Sep, 2015 14:02 1474 Marime text
Uniunea Salvați Bucureștiul solicită Consiliului General al Municipiului București să facă publică lista consilierilor generali din perioada 2008-2015 care au votat pentru creșterea prețului apei pentru bucureșteni, având  în vedere faptul că doar în  primii 13 ani, de cand serviciul de apă și canal din București a fost concesionat de Primaria București firmei Apa Nova, tariful la apă a crescut de aproape 17 ori.
,, Corupția din Primăria Capitalei a crescut în mod inadmisibil prețul apei pentru bucureșteni, iar de acest lucru se fac vinovați toți acei politicieni care au votat în favoarea unei companii comerciale și în detrimentul cetățenilor. Astăzi aflăm cu stupoare din comunicatul DNA că profitul companiei care se ocupă de apă și canal a crescut, doar într-un an, cu aproape 50 la sută, doar prin majorarea pretului platit de bucuresteni. Locuitorii Capitalei au dreptul să știe cine sunt acei consilieri generali implicați în acțiunile de corupție descrise de DNA, care prin votul lor le-au scumpit apa de la robinet. Astfel, doar în perioada 2010-2013, prețul apei s-a dublat în Capitală.  USB cere  CGMB să facă publică lista consilierilor generali care au votat în favoarea afacerilor unei companii și în defavoare bucureștenilor,, afirmă Nicușor Dan, președintele Grupului de Inițiativă al USB.
Liderul USB consideră inadmisibil modul în care consilierii generali au înțeles să-și îndeplinească mandatul încredințat de cetățeni, acționând contrar intereselor acestora.
,, Este cât se poate de clar că avem de-a face cu o administrație coruptă până în măduva oaselor, în morișca grupurilor de interese fiind implicați atât primarul general și directorii săi, cât și consilierii care au votat împotriva intereselor cetățenilor. În urma anchetelor DNA, vom afla, cu siguranță, și despre alte fapte de corupție de la Primăria Capitalei și poate astfel vom înțelege de ce trăim într-un oraș în care oamenii sunt de 25 de ani nemulțumiți de trafic, de poluare, de curățeni, de transportul public și de multe altele. Tocmai de aceea am solicitat un audit extern, profesionist, al tuturor primăriilor din Capitală , precum și publicarea tuturor contractelor de achiziții publice din ultimii trei ani. Banii publici trebuie cheltuiți transparent, pentru cetățeni , nu pentru interesele politicienilor și ale camarilelor acestora.,, susține Nicușor Dan.
USB a lansat imediat după arestarea lui Sorin Oprescu un Plan de Curățenie Generală în Primăriile din Capitală Primăria, prin care se urmărește  curățarea acestor instituții de  grupuri de interese, de corupție și ineficiență.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii