Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naționale, la inaugurarea Centrului de Dezvoltare Tehnologică al ATM

ro

18 Mar, 2021 23:36 1445 Marime text
  • Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 18 martie, la inaugurarea Centrului de Dezvoltare Tehnologică al Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” (ATM).

Această facilitate, unică în instituțiile de învățământ ale Armatei României și care  va fi conexată cu celelalte centre de excelență din compunerea ATM, deține echipamente de ultimă generație care vor permite dezvoltarea de prototipuri în diferite domenii. Astfel, vor fi realizate, printre altele, cablaje electronice și determinări experimentale ale caracteristicilor mecanice ale materialelor (în regim static și dinamic), precum și prelucrări complexe de mare precizie.

În cadrul vizitei la noua structură tehnologică, ministrul apărării naționale s-a informat despre beneficiile aduse procesului de învățământ de către capacitățile nou create prin achiziția acestor echipamente performante.

„Cercetarea științifică trebuie să se concretizeze în produse, echipamente militare, muniții și armament. Investim fonduri însemnate în cercetare, dar ne dorim ca toate proiectele pe care le dezvoltați să aibă o finalitate în sistemul militar. Vă cer să încheiați parteneriate cu operatori economici din industria națională de apărare și să continuați până la obținerea de produse finite, utile militarilor”, a spus ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.


De asemenea, ministrului i-a fost prezentat ventilatorul mecanic proiectat de specialiștii din Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și dezvoltat de compania Blue Space Tehnology, care a fost responsabilă de integrarea și dezvoltarea acestui prototip care va fi omologat şi introdus în procesul de fabricație în perioada următoare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii