Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 25.01.2023

ro

25 Jan, 2023 12:07 558 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 11 din 25 ianuarie 2023
 
În perioada 21 - 24 ianuarie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 119 misiuni, dintre care 41 au fost intervenții în situații de urgență și 78 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 8 incendii, precum și în alte 8 intervenții în sprijinul comunităților. Acestea au presupus transportarea unor persoane nedeplasabile, salvarea unui animal, degajarea unui copac căzut pe carosabil, o intervenție în cazul inundării subsolului unui bloc etc.
În acest interval, 84 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 8 accidente rutiere, în care au fost implicate 13 autoturisme și cei 24 de ocupanți ai acestora. Din fericire, aceste evenimente nu au fost soldate cu victime.
 
Un accident feroviar s-a produs sâmbătă, în jurul orei 14:30, în orașul Azuga, când o persoană (femeie în vârstă de 56 de ani) a fost lovită de tren. Imediat, la locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere, o unitate de terapie intensivă mobilă și, ulterior, elicopterul SMURD. La sosirea echipajelor, victima era conștient și prezenta traumatisme ale membrelor inferioare, fiind transportată cu elicopterul la UPU Brașov, pentru a primi îngrijiri medicale.
 
În săptămâna 16 – 22 ianuarie 2023, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 4 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 3 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat o amendă în cuantum de 20.000 lei. Cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate 3 exerciții la care au participat 38 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                                          
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii