Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 23.11.2022

ro

23 Nov, 2022 12:08 823 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 124 din 23 noiembrie 2022
 
În perioada 22 – 23 noiembrie, pompierii salvatori din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a 30 de misiuni, dintre care 10 au fost intervenții în situații de urgență, 19 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 4 incendii, dintre care cel mai însemnat s-a produs la o locuință din comuna Baba Ana, sat Cireșanu. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la nivelul acoperișului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 150, fiind afectată și o anexă gospodărească de aproximativ 20 mp. Pentru localizarea și lichidarea incendiului pompierii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un aparat improvizat de încălzire. Din fericire, nu au existat victime.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul unui accident rutier produs în comuna Balta Doamnei, sat Lacul Turcului, în care a fost implicat un autoturism și conducătorul auto al acestuia (a acroșat un arbore de pe marginea carosabilului). Nu au fost înregistrate victime.
În intervalul amintit, 19 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat două misiuni de recunoaştere în teren, în comuna Valea Doftanei, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
 
ATENŢIE LA MIJLOACELE DE ÎNCĂLZIRE ELECTRICE!
• Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau achiziționați altele noi;
• Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
• Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
• Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
• Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.
SUPRAVEGHEAŢI COPIII!
•    Nu blocaţi copiii în casă cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;
•    Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor şi modul în care pot evita producerea incendiilor.
INSTALAŢI SENZORI DE FUM!
•    Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.
•    Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112.
 
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro
***
În continuare, unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii