Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 21.11.2022

ro

21 Nov, 2022 14:20 712 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 122 din 21 noiembrie 2022
 
În perioada 18 – 21 noiembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a                      96 misiuni, dintre care 33 au fost intervenții în situații de urgență și 63 urgențe medicale.
Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii, precum și în alte 11 intervenții în sprijinul comunităților, care au vizat deblocarea unor persoane din locuințe, asigurarea zonei în cazul căderii unor bucăți dintr-o rachetă antigrindină pe acoperișul unei locuințe, salvarea unui animal etc.
În acest interval, 67 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere. Unul dintre acestea s-a produs vineri, în jurul orei 11:30, în comuna Bănești, pe DN1. In eveniment au fost implicate 7 autoturisme, 13 adulți și 1 minor, fiind vorba despre o tamponare în lanț. Echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, fiind sprijiniți și de un echipaj SAJ. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Un alt accident s-a produs vineri seară în comuna Bucov, pe DN1B, fiind implicate 2 autoturisme, în care se aflau 5 ocupanți. În urma impactului, 4 persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior, acestea au fost transportate la spital, pentru investigații suplimentare.
 
În săptămâna 14 – 20 noiembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 25 de activități de informare,  acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 147 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 53 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 129 avertismente și 18 amenzi în cuantum de 45.000 Lei. În urma controalelor, au fost depistate 9 unități care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate 21 de exerciții la care au participat 549 de persoane și 20 de instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 501 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 6 misiuni de recunoaştere în teren, în Sinaia, Comarnic și Valea Doftanei, precum și la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces la acest obiectiv, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
 
În acest sfârșit de săptămână au fost emise o serie de atenționări privind fenomene meteorologice – coduri galbene meteo de ploi abundente, intensificări ale vântului, dar și de ninsori în partea montană a județului. Din fericire, până în acest moment nu au existat intervenții ca urmare a fenomenelor meteo.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii