Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași -Intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

ro

26 May, 2023 15:24 580 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 64
60 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

 
 În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 60 de evenimente, dintre care amintim:
  • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor a forțelor și mijloacelor de intervenție din cadrul Secției de Pompieri, la o anexă gospodărească și casă, în localitatea Lunca, municipiul Pașcani. În urma incendiului au ars anexa gospodărească, diverse elemente de mobilier, electrocasnice și tâmplărie, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. O cauză probabilă de producere a incendiului a supraîncălzirea aparattului de gătit.
Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la producerea unui incendiu la un autoturism, fără victime, în municipiul Iași.
  • 4 accidente rutiere produse în municipiul Iași (3 accidente) și unul în localitatea Domnița, comuna Țibana.
Pe strada Alexandru cel Bun a avut loc accidentul între două autoturisme, în urma căruia o victimă a fost transportată la spital, iar pe bulevardul Nicolae Iorga au fost asigurate măsurile specifice la accidentul rutier produs între un buldoexcavator și un autoturism, fără victime. De asemenea, pe șoseaua Păcurari, două autoturisme au fost implicate în accidentul rutier.
În localitatea Domnița, comuna Țibana s-a produs un eveniment rutier, iar ISU Iași a fost alertat la ora 20.25 că un autoturism a accidentat 2 pietoni. La sosirea forțelor de intervenție la locul evenimentului rutier au rezultat că sunt trei victime, dintre care 2 inconștiente, unde una dintre aceasta fiind resuscitată la locul accidentului. Cele trei victime au fost transportate la spital de către echipajul de salvare aeriană (ESA), un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Iași (ambulanță tip ”C1”) și un echipaj de prim ajutor calificat (EPA.
Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 4 misiuni pirotehnice în localitățile Rediu Aldei, Iași, Icușeni și Valea Ursului. În localitatea Rediu Aldei s-a executat o misiune de distrugere, iar în urma asanării au fost identificate 2 bombe de aruncător, 1 proiectil perforante, 1 proiectil exploziv. Elementele de muniție au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță, în vederea distrugerii.
  • 46 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 4 alte misiuni, dintre care:
  • 1 misiune ale forțelor și mijloacelor de intervenție pentru transportul persoanelor supraponderale;
  • 1 intervenție pentru deblocarea ușii de acces în vederea facilitării accesului echipajelor medicale;
  • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a prim ajutorului medical la Punctul de Trecere a Frontierei din Vama Sculeni;
  • 1 intervenție pentru evacuarea apei din patru curți inundate, în localitatea Vânători, în urma unei ploi torențiale.
Activități de control și informare preventivă
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 4 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași, în urma acestora fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii