Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ - 26.09.2022

ro

26 Sep, 2022 10:33 559 Marime text
Nr.84 din 26 septembrie 2022
                                                                                  
 
BULETIN INFORMATIV
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
Stingerea incendiilor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, salvarea oamenilor și animalelor din medii ostile vieții și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 52 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (23-25.09.2022).
La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
  • În data de 23.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier produs între 3 autoturisme, în municipiul Urziceni. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, care, după acordarea primului ajutor medical la fața locului a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni.
  • În data de 23.09.2022, Salvatorii din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperişului. Din cauza suprafeței mari afectate de incendiu a fost necesară suplimentarea forțelor și  mijloacelor de intervenție, astfel că pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și o anexă în care erau depozitate lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.
Datorită intervenție prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.
Din fericire, nu au existat victime.
 
  • De asemenea, în data de 25.09.2022, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în municipiul Fetești. Au ars vegetație uscată și deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 3000 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
 
  • Tot în data de 25.09.2022, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță  SMURD la un accident rutier produs pe raza comunei Ograda, în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo(căruță). În urma evenimentului rutier au rezultat 4 victime (3 adulți și un copil) neîncarcerate și conștiente. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au fost transportate la două unități spitalicești, respectiv 1 victimă la Spitalul Orășenesc Țăndărei și alte 3 victime la Spitalul Județean Slobozia.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
  • În data de 25.09.2022, în jurul orei 20.00, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la un depozit de furaje, în comuna Ciochina, sat Bordușelu. Au ars 117 baloți de coceni de porumb, 80 de baloți de lucernă, un vagon auto pe șasiu, 10 metri liniari de gard și aproximativ 500 de kilograme de porumb. Cauza probabilă de producere a incediului a fost acțiunea intenționată pentru a genera incendiul.
 
  • În comuna Coșereni, în seara zilei de 25.09.2022, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. Din evenimentul rutier au rezultat trei victime (1 adult și doi minori, cu vârsta de 9 luni și 6 ani) neîncarcerate, conștiente și cooperante. În sprijin a intervenit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița.După acordarea primului ajutor medical la fața locului, victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni pentru investigații medicale suplimentare.
 
  • În comuna Roșiori, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la miriște de porumb. A ars miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca folosirea intenționată a sursei de aprindere.
     Se interzice arderea miriştilor, a paielor aflate pe câmp, a vegetaţiei uscate, cu excepţia situaţiilor deosebite, când se vor obţine acordurile de la instituţiile abilitate de lege şi se vor asigura măsurile de apărare împotriva incendiilor necesare.
     Arderea miriştilor se va face după obţinerea avizelor/acordurilor de la autorităţile competente, cu respectarea următoarelor măsuri:
a) parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
b) izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
c) prezenţa permanentă, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
d) asigurarea unui plug sau disc, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire a acestora, a unei cisterne cu apă, precum şi a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare.
 
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean .
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
                                       
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice      
                    
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii