Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Buletin informativ -09.05.2022

ro

09 May, 2022 11:14 595 Marime text
    Nr.33 din 9 mai 2022 
           
 
                                                   BULETIN INFORMATIV
 
 
Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
*53 de cazuri de acordare a primului ajutor calificat SMURD și transportarea la spital a persoanelor cu probleme medicale;
*1 misiune de salvare animale din medii ostile vieții;
^ În data de 06 mai a.c, un echipaj din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit pentru salvarea unui patruped, căzut într-o groapă adâncă de aproximativ  7 metri. Cățelul a fost recuperat din mediul ostil în condiții de siguranță.
*1 misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării unui eveniment sportiv;
* 2 misiuni de deblocare de ușă;
*3 incendii dintre care 1 incendiu de furaje, 1 incendiu de vegetație uscată și 1 incendiu a unei anexe gospodărești
     ^ În data de 06 mai a.c., în jurul orei 09:45, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o șiră de baloți de paie, din gospodăria unui cetățean, din localitatea Ciochina. Un echipaj, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Salvatorii au fost sprijiniți și de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. Au ars aproximativ 60 de baloți de paie.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind, focul deschis în spații deschise.
^ În data de 07 mai a.c., două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs în municipiul Urziceni. Au ars aproximativ 5000 metri pătrați de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind, folosirea intenționată a sursei de aprindere.
^ În data de 08 mai a.c, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă, a unui cetățean din comuna Ion Roată. Trei echipaje, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe. Au ars : anexa construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, aproximativ 30 de metri pătrați de scândură depozitată,  articole de uz casnic, precum și diferite unelte de grădinărit.
Nu au existat victime.
Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza jarului lăsat nesupravegheat.
 
Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, recomandăm câteva reguli şi măsuri, care, respectate şi aplicate, conduc la înlăturarea principalelor cauze de incendiu şi la diminuarea considerabilă a pagubelor rezultate în urma incendiilor produse la gospodăriile populaţiei:
- nu faceţi focul la o distanţă mai mică de:
  • 50 metri faţă de locuinţe şi anexele acestora;
  • 100 metri faţă de depozitele de furaje;
  • 200 metri faţă de liziera pădurii.
- nu aprindeţi focurile pe timp de vânt, nu le lăsaţi nesupravegheate ori în grija copiilor, bătrânilor sau a persoanelor cu dizabilităţi;
- se va urmări direcţia vântului pentru ca acesta să nu ducă jar sau scântei în zonele periculoase;
- la apropierea nopţii, stingeţi focurile cu apă sau prin acoperire cu pământ şi asiguraţi-vă că nu mai există nici o posibilitate de reaprindere a lor;
- supravegheaţi permanent copiii şi nu le lăsaţi la îndemnă mijloace care ar putea produce incendii;
- nu realizaţi foc deschis în apropierea şirelor de paie, a adăposturilor de animale, a magaziilor sau depozitelor de materiale combustibile;
- nu aprindeţi focuri mari, care să nu mai poată fi controlate;
- deşeurile se porţionează în grămezi mici, care se pun pe foc pe măsură ce au ars cele anterioare;
- menţineţi focul în perimetrul asigurat;
- asiguraţi-vă o rezervă minimă de apă şi alte mijloace de primă intervenţie (găleţi, butoaie, cazane etc.);
- anunţaţi imediat serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, primăria şi pompierii, în situaţia în care există pericolul extinderii focului.
*2 accidente rutiere
   ^ În data de 06 mai a.c., un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, la un accident rutier produs pe raza municipiului Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme și trei persoane. În sprijinul acestora au intervenit și două echipaje ale SAJ Ialomița. Toate cele trei persoane au fost conștiente, cooperante și neîncarcerate și au fost evaluate de echipajele medicale aflate la locul intervenției, ulterior acestea refuzând transportul la spital.
^ În data de 07 mai a.c., două echipaje din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei, au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu apă și spumă  și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în localitatea Ograda, în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz. Salvatorii au fost sprijiniți și de două echipaje ale SAJ Ialomița. Din evenimentul rutier au rezultat trei victime conștiente și neîncarcerate, ce au fost evaluate și monitorizate la locul evenimentului, ulterior două au fost preluate de către echipajul SAJ și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale suplimentare, iar cea de a treia victimă a refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
 
      Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență,, Barbu Catargiu” al județului Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune  în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
 
                                           
                                               Compartimentul Informare și Relații Publice
               
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii