Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Argeș -Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști și arestat preventiv

ro

26 May, 2023 15:20 605 Marime text
Nr. 335 din 26 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut după ce a încălcat ordinul de protecție
 
 
În ziua de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală de pe raza comunei Slobozia.
Din verificările efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu s-a stabilit că, în jurul orei 15:30, un bărbat de 49 de ani, din Slobozia, față de care era emis un ordin de protecție, conform căruia avea obligația de a nu se apropia la mai puțin de 30 de metri de sora sa, ar fi distrus geamul de la o ușă de acces în locuința acesteia și ar fi lovit-o.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a ordinului de protecție, violență în familie și distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.
În seara aceleiași zile, după administrarea probatoriului, bărbatul de 49 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 26 mai, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști și arestat preventiv
 
 
În ziua de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în care au identificat și reținut un bărbat de 30 de ani, din Ștefănești.
Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 31 martie a.c., bărbatul în cauză ar fi deposedat prin violență o femeie de 52 de ani de poșeta în care avea bunuri și acte personale.
În ziua de 25 mai a.c., pentru administrarea de probatoriu, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești și al unui specialist criminalist și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare un mandat de perchezilie domiciliară, la locuința celui în cauză.
În aceeași zi, bărbatul a fost condus la sediul poliției în baza unui mandat de aducere, iar după administrarea probatoriului, bărbatul de 30 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
Toto în cursul zilei de 25 mai, cel în cauză a fost prezentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
În ziua de 24 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetări, s-a stabilit că, în seara zilei de 17 aprilie a.c., în jurul orei 20:30, în urma unui conflict spontan generat de faptul că apelau la mila publicului, un bărbat de 52 de ani, împreună cu un minor de 15 ani, ar fi adresat injurii, cuvinte, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență conducătorului unui autoturism care se afla într-o coloană de autovehicule. În aceleași împrejurări, minorul ar fi scos din buzunarul gecii un cuțit, pe care l-ar fi îndreptat amenințător către autovehiculul în care se afla persoana vătămată, iar ce doi ar fi lovit portiera stânga față a autovehiculului.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Mandate puse în executare de polițiști
 
 
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Pitești, privind pe un tânăr de 22 de ani, din Mălureni, condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor.
Tânărul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, au pus în executare un mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe un bărbat de 29 de ani, din Leordeni, condamnat la 8 luni și 479 de zile închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de in instalații clandestine în scopul racordării directe la rețeasau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, confrm art. 228 din Codul Penal și art 92, alin.2 din Legea 132/2012.
Bărbatul a fost încarcerat. 
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 25 mai a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat mai multe activități preventive, cu copiii, stabilite anterior, având drept scop creșterea gradului de siguranță și informarea copiilor.
Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat o activitate preventivă la Grădinița cu Program Prelungit „Pui de Lei” din municipiul Pitești.
Activitatea, desfășurată conform protocolului stabilit anterior, a avut drept scop transmiterea către preșcolari a normelor de bază privind circulația pe drumurile publice, precum și comportamente adecvate în parcuri și locuri de joacă, fiind desfășurată pe baza unui dialog, folosind și mijloacele și autospeciala de siguranță rutieră și materialele preventive ale acestuia, în cadrul campaniei ,,Educație rutieră, modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.
La activitate au participat 91 de preșcolari și 4 cadre didactice.
 
  •  
 
De asemenea, tot în baza unui protocol stabilit anterior, în ziua de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiști rutieri, polițiști criminaliști și câinele Luna, precum și cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, au răspuns invitației membrilor Proiectului Comunitar ,,READY, STEADY, GO!”, alături de preprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, precum și ai Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, la Școala Gimnazială ,,Ion Minulescu” Pitești.
Printre aspectele dezbătute de polițiști cu copiii prezenți, au fost cele referitor la prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare, dar și referitor la situații în care ar minorii ar putea fi victimime sau autori ai unor fapte antisociale. Un alt aspect dezbătut de polițiști și specialiști au Agenției Naționale Natidrog a fost acela referitor la consumul de alcool și substanțe cu efect psihoactiv.
La activitate au participat un număr de 180 de minori.              
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiști
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 237 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 43.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii