Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Reținut pentru că a tâlhărit un minor

ro

17 Mar, 2023 15:07 527 Marime text
Nr. 49 din 17 Martie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 17 MARTIE 2023
 
REȚINUT PENTRU CĂ A TÂLHĂRIT  UN MINOR
 
La data de 16 martie 2023, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Timișoara au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că nepotul său minor, în vârstă de 15 ani, în aceeași zi, în jurul orei 10:00, în timp ce se afla pe aleea Piața Aron Cotruș din Timișoara, în proximitatea parcului ,,Vidraru”, a fost deposedat prin violență de telefonul mobil și de borseta pe care le avea asupra sa, de către un tânăr, care i-a adresat minorului amenințări cu acte de violență fizică și l-a lovit în zona feței.
 
În urma investigațiilor efectuate, în aceeași zi, polițiștii au identificat și depistat în municipiul Timișoara un tânăr în vârstă de 18 ani, bănuit de comiterea faptei.
 
Față de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș.
 
 
 
ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE ÎN MUNICIPIUL TIMIȘOARA
 
În data de 16/17.03.2023, în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii Municipiului Timișoara, împreună cu jamdarmii au organizat o acțiune cu efective mărite în municipiu, care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității și autorității polițienești, precum și prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.
 
Au fost verificate 124 de societăți comerciale, legitimate 988 de persoane și controlate 540 de autovehicule, fiind efectuate 229 de testari cu aparatul etilotest și 9 testari cu aparatul drugtest.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 171 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de 38.502 lei.
 
Dintre acestea, 131 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere și 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării 9 permise de conducere, retrase 8 certificate de înmatriculare și constatate 5 infracțiuni.
 
Totodată, au fost acționate 2 butoane de panică, nefiind constatate nereguli.
 
Polițiștii vor continua activitățile de verificare și în perioada următoare, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale.
 
 
 
MANDAT PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTII LUGOJENI
 
La data de 16 martie a.c., poliţiştii municipiului Lugoj au pus în executare un mandat emis de Judecătoria Lugoj cu privire la un bărbat, în vârstă de 28 de ani, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea de  infracțiuni la regimul rutier.
 
Acesta a fost depistat în municipiul Lugoj, din județul Timiș.
 
Persoana în cauză a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Timișoara.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii