Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi

ro

14 Feb, 2023 11:59 499 Marime text
Nr. 139.054 din 14 februarie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 14.02.2023

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 13 februarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 79 evenimente, dintre care 72 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 30 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 346 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 101.662 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://TINERI REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 07 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava, în timp ce desfășurau activități specifice pe D.J. 248 A, com. Țibana, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui auto.
 
Șoferul autoturismului în cauză nu s-a conformat semnalului, astfel polițiștii au procedat la urmărirea acestuia.
 
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 28 de ani din com. Țibana.
 
S-a procedat la verificarea autoturismului, ocazie cu care polițiștii au identificat în portbagaj cablu telefonic și un ferăstrău.
 
Din verificările efectuate a rezultat faptul că la data de 06/07.02.2023, doi tineri ar fi sustras, de pe raza comunei Popricani 870 metri de cablu de telefonie, cauzând un prejudiciu de peste 9.000 lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 07 februarie 2023, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore şi introduși în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 13 februarie a.c., tinerii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței de judecată, aceasta dispunând arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.
 
Prejudiciul a fost recuperat.
 
 
ACȚIUNE PENTRU MENȚINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ
La data de 13 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași împreună cu o grupă S.A.S. Iași au acționat pe raza de competență în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, precum și a altor fapte antisociale.
Au fost efectuate următoarele activități:
  • Au fost legitimate 74 de persoane;
  • Au fost controlate 9 societăți comerciale;
  • Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 la Legea nr. 61/1991 și 2 la OUG nr.      97/2005, în valoare totală de 1.480 de lei.
 
BĂRBAT CERCETAT PENTRU FURT DINTR-O SOCIETATE COMERCIALĂ
La data de 13 februarie 2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la un bărbat în vârstă de 42 de ani, din mun. Iași, care ar fi sustras mai multe produse dintr-un magazin, prejudiciul cauzat fiind de 439,39 lei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, bărbatul plătind suma integral.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”, iar cercetările continuă.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 13 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Iași, pe numele unui bărbat, din comuna Cotnari.
Acesta a fost condamnat la pedeapsa de un 2 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.          
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
La data de 13 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pașcani au identificat un bărbat în vârstă de 46 de ani, care ar fi condus un auto pe raza mun. Pașcani, circulând cu o viteză de 83 km/h, pe un sector de drum, unde limita legală de viteză este de 50 km/h.
 
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
 
Acesta a fost sancționat contravențional conform OUG nr. 195/2002 cu amendă în cuantum de 1.160 de lei și reținerea permisului de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
 
La data de 13 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Neamț, care ar fi condus un auto pe raza orașului Târgu Frumos.
 
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
ACTIVITĂȚI EDUCATIV – PREVENTIVE  
La data de 13 februarie 2023, în cadrul Campaniei preventive „Siguranţă Online”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au desfăşurat 4 activităţi educativ – preventive  la Școala Gimnazială ,,Vasile Conta” Iași, având ca temă reducerea riscului de victimizare în rândul elevilor.
 
Au fost purtate discuții cu elevii, vizând următoarele:
  • Vulnerabilități ale elevilor în mediul online;
  • Siguranța pe rețelele de socializare;
  • Riscuri privind jocurile online;
  • Înțelegerea metodelor folosite de infractori pe internet;
 
La activități au participat 110 de elevi și 4 cadre didactice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii