Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 18.08.2022

ro

18 Aug, 2022 10:27 477 Marime text
 Nr. 110.555 din 18 august 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 18.08.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 17 august a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 114 evenimente, dintre care 105 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 19 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 282 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 93.470 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 9 ani închisoare, emis de Tribunalul Iași, pe numele unei femei de 31 de ani.
Aceasta a fost condamnată pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Legea nr. 241/2005.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, femeia a fost depusă în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
UPDATE - CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 13 august a.c., un bărbat în vârstă de 37 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Rediu și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat.
În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 august a.c., bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
Cercetările sunt continuate.
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 august a.c., un bărbat de 41 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, care ulterior ar fi fost proiectat într-un alt auto, în urma accidentului rezultând rănirea bărbatului de 66 de ani. 
În urma testări șoferului în vârstă de 41 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării șoferului de 66 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 17 august a.c., șoferul în vârstă de 41 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 18 august a.c., bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO NEÎNMATRICULAT, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
În noaptea de 17 spre 18 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au oprit pentru control, pe raza comunei Dumești, un autoturism care nu avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare, condus de un tânăr de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta avea înmatricularea suspendată.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către pietoni.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.105 lei, dintre care 18 pentru abateri săvârșite de pietoni, 4 pentru abateri săvârșite de bicicliști, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere.
Spre exemplu, o bărbat de 63 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Dacia, din municipiul Iași, prin loc nepermis pietonilor.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași și Secției nr. 3 Poliție Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă, în zona centrală a municipiului Iași.
În cadrul activității, au fost transmise recomandări preventive ce trebuie cunoscute și aplicate de către cetățeni pentru a evita victimizarea.
De asemenea, au fost distribuite 600 de pliante cu informații utile pentru ca cetățenii să nu devină victimele tâlhăriilor sau furturilor din genți sau buzunare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii