Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 08.11.2022

ro

08 Nov, 2022 13:44 713 Marime text
 Nr. 111.6 din 08 noiembrie 2022
 

 
BULETIN DE PRESĂ 08.11.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În perioada 07 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 105 evenimente, dintre care 89 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 31 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 87.610 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere și au fost retrase 9 certificat de înmatriculare.
 
 
CERCETAT PENTRU FURT DIN LOCUINȚĂ, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt din locuință.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, la data de 29 octombrie a.c., un bărbat, din mun. Iași ar fi sustras dintr-un imobil, un laptop în valoare de 1.600 de euro.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 06 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 07 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU O INFRACȚIUNE LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Astfel, la data de 07 noiembrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, din județul Vrancea care a condus un auto, pe drumul public de pe raza comunei Todirești, fără a semnaliza intenția schimbării direcției de mers.
Din verificări a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere reținut.
Cercetările continuă.
 
 ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA TRIFICULUI RUTIER
La data de 07 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat o acțiune pe drumurile publice din mun. Iași, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere.
Astfel, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.730 de lei, dintre care 8 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 8 premise de conducere, toate pentru neacordare prioritate pietoni.
Spre exemplu, o femeie, din comuna Tomești a condus un auto pe raza mun. Iași fără a acorda prioritate de trecere unui pieton, care traversa regulementar partea carosabilă. Aceasta a fost sancționată contravențional, cu amendă și i s-a suspendat dreptul de a conduce auto pentru 60 de zile.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 07 noiembrie a.c., în cadrul Programului cadru de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială din Andrieșeni.
În cadrul activităților, au fost prezentate elevilor informații despre infracțiunea de port sau folosire de obiecte periculoase, contravențiile prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și consecințele legale ale săvârșirii acestor fapte.
Elevilor le-a fost prelucrat Statutul Elevului, fiindu-le prezentate informaţii despre drepturile, recompensele, îndatoririle, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor.
La activități au participat 200 de elevi și 5 cadre didactice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii