Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Brățări electronice montate de polițiști

ro

28 Mar, 2023 12:08 371 Marime text
Nr. 139.104 din 28 martie 2023
 
BRĂȚĂRI ELECTRONICE MONTATE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Comarna au fost sesizați de către o tânără cu privire la faptul că, în ziua precedentă a fost lovită de tatăl ei, în curtea locuinței de pe raza comunei Comarna.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,violență în familie” și au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 53 de ani, asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică.

 
La aceeași dată, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Aroneanu au fost sesizați de o femeie în vârstă de 38 de ani cu privire la faptul că, la data de 25 martie 2023, a avut un conflict cu soțul cu care se află în proces de divorț, în urma căruia acesta a agresat-o fizic.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,violență în familie” și au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 45 de ani, asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică.
 
Reamintim că, începând cu data de 1 octombrie 2022, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică este funcțional în municipiul București și județele Iași, Mureș și Vrancea, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție.
Utilizarea sistemelor electronice permite o creștere a gradului de asigurare a măsurilor de protecție a drepturilor persoanelor protejate, dar nu reprezintă o măsură de constrângere, ci o metodă de monitorizare/supraveghere, care permite urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse în cadrul unor proceduri judiciare. Utilizarea acestor sisteme nu echivalează cu protecția integrității fizice a persoanelor protejate, însă permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii