Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

ro

30 Mar, 2023 13:44 539 Marime text
Nr. 139.110 din 30 martie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 30.03.2023
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 29 martie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 85 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 500 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 89 de evenimente, dintre care 73 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 26 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 505 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 145.650 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 55 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 29 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un auto condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani pe raza mun. Iași, deși nu ar deține permis de conducere.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta ar avea permisul de conducere reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
 
POLIȚIȘTII IEȘENI ALĂTURI DE STUDENȚI
La data 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au desfăşurat o activitate informativ – preventivă la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iași, având ca temă reducerea riscului rutier în rândul studenților.
Au fost purtate discuții privind principalele cauze generatoare de accidente rutiere, normele conduitei preventive, riscurile la care sunt predispuse diferite categorii de participanţi la trafic.
De asemenea, au fost făcute recomandări privind necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere.
La activitate au participat aproximativ 100 de studenți 6 cadre didactice.
 
ACȚIUNI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR
La data 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfăşurat 3 activități preventive la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Iași, în scopul reducerii riscului de victimizare.
Au fost purtate discuții privind măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală (în familie, în parc, pe stradă) şi a bunurilor.
La activitate au participat 102 preșcolari și 7 cadre didactice.
 
,,ŞCOALĂ FĂRĂ BULLYING” – ACTIVITATE INFORMATIV – PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Iași au desfăşurat o activitate informativ – preventivă cu elevii Şcolii Gimnaziale ,,Carmen Sylva” din Iaşi, având ca temă prevenirea comportamentului de tip bullying.
În cadrul activităţii, au fost descrise fenomenele de bullying şi cyberbullying prin prezentarea principalelor caracteristici, cauze şi factori care favorizează apariţia acestora în rândul elevilor, formele de manifestare întâlnite în mediul şcolar, precum şi recomandări care să reducă riscul victimizării elevilor (respectarea regulamentului unităţii şcolare, informarea cadrelor didactice şi a părinţilor atunci când este necesar).
La activitate au participat 16 elevi și 1 cadru didactic.
 
,,MĂ SIMT ÎN SIGURANȚĂ LA ȘCOALĂ”
La data 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au organizat și desfăşurat 2 activități informativ – preventive la Şcoala Gimnazială ,,Ion Neculce” din Iaşi.
În cadrul activităților au fost abordate următoarele teme:
  • Formele de agresiune întâlnite pe stradă şi în şcoli, de la îmbrânceli şi jigniri, până la injurii, vulgarităţi, intimidările fizice şi verbale – consecinţe ale comportamentului inadecvat;
  • Anturajul şi influenţele acestuia;
  • Educaţie juridică – infracţiunea, răspunderea penală.
De asemenea, accentul a fost pus pe importanţa majoră a relaţiei între părinte şi copil, membrii familiei reprezentând singurul suport în situaţiile de criză, elevii fiind încurajaţi să aleagă responsabil.
La activitate au participat 42 de elevi și 3 cadre didactice.
 
ACȚIUNE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR ÎN MEDIUL ȘCOLAR
   La data de 29 martie a.c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Iași s-au deplasat la Şcoala Gimnazială „B. P. Haşdeu” din mun. Iaşi, ocazie cu care au desfăşurat două activităţi informativ – preventive cu elevii, având ca temă prevenirea actelor de violenţă în mediul şcolar.
Informaţiile transmise s-au axat pe prevenirea actelor de violenţă în rândul elevilor şi a formelor de agresiune întâlnite, a influenţelor negative pe care le poate avea anturajul asupra unui adolescent, dar şi pe prezentarea unor aspecte de ordin legislativ (infracţiunea, descrierea principalelor fapte penale comise de elevi – lovirea sau alte violenţe, ameninţarea, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, consecinţele încălcării legii penale de către minori).
La activitate au participat 52 de elevi și 2 cadre didactice.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii