Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Acțiuni pentru siguranța cetățenilor - 24.02.2023

ro

24 Feb, 2023 12:22 508 Marime text
 
Nr. 139.069 din 24 februarie 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 24.02.2023
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 23 februarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 109 evenimente, dintre care 99 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 24 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 271 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 93.835 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 23 februarie 2023, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la un bărbat, în vârstă de 33 de ani, care ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.500 de lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.
Cercetările continuă cu persoana în stare de libertate.
 
TÂNĂRĂ REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT
La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut o tânără în vârstă de 23 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de ,,furt”.
Din verificările efectuate, aceasta ar fi sustras, în aceeași zi, produse alimentare din incinta unei societăți comerciale, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.800 de lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 23 februarie a.c., aceasta a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore și introdusă în Arestul IPJ Iași.
La data de 24.02.2023, tânăra va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.
Cercetările continuă aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt”.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Sinești, care conducea un autovehicul pe DJ 282 D.
Întrucât șoferul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
La data de 23 februarie 2023, polițiștii Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un auto, care se deplasa pe raza mun. Iași, fără a respecta regulile de circulație rutieră (șoferul nu purta centura de siguranță pe timpul deplasării şi folosea telefonul mobil pe timpul conducerii fără a utiliza un sistem de mâini libere.).
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani din mun. Iași.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta ar fi avut dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.
 
ACȚIUNE PRIVIND RESPECTAREA PREVEDERILOR LEGII NR. 333/2003
La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 6 Poliție Iași au desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 de către societăţile comerciale şi a modului de intervenţie la obiectiv a societăţilor specializate de pază de pe raza de competenţă.
În urma acțiunii s-au constatat următoarele:
  • Au fost controlate 5 obiective și 4 agenţi de pază;
  • Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenționale la HG. nr. 301/2021;
  • Valoarea sancţiunilor este de 5.000 de lei.
Spre exemplu, un bărbat a fost sancţionat contravenţional, în calitate de reprezentat al unei societăți comerciale, cu suma de 5.000 lei, întrucât nu a implementat măsurile stabilite în analiza de risc la securitate fizică pentru punctul de lucru.
 
ACȚIUNE EDUCATIV – PREVENTIVĂ
La data de 23 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat şi desfăşurat o activitate educativ – preventivă la Fundaţia Izvor, comuna Bârnova, județul Iaşi.
Au fost purtate discuții, vizând următoarele:
  • Vulnerabilități ale elevilor în mediul online;
  • Siguranța pe rețelele de socializare;
  • Înțelegerea metodelor folosite de infractori pe internet;
  • Riscuri privind jocurile online.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii