Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Percheziții domiciliare

ro

03 Mar, 2023 15:20 617 Marime text
Nr. 847604/61 din 3 martie 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
PERCHEZIȚII DOMICILIARE PENTRU INVESTIGAREA UNOR INFRACȚIUNI SILVICE
 
La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca, Poliția orașului Huedin și Poliția municipiului Turda, au efectuat 5 percheziții domicliare în comuna Horea, din județul Alba, pentru infracțiuni la regimul silvic.
 
Cercetările vizează fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, care ar fi fost comise de organe silvice. 
 
În urma mandatelor de percheziție puse în aplicare, polițiștii au identificat și ridicat două telefoane mobile, înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei, precum și suma de 45.000 de lei.
 
Ulterior, trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.
 
Totodata, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au fost realizate activități de control pe linia depozitării și comercializarii materialelor lemnoase, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei.
 
De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 32,13 mc de cherestea din specia rășinoase, în valoare de 29.720 de lei.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, fapte prev de Legea nr. 46/2008, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
 

 
INFRACȚIUNI RUTIERE
 
La data de 2 martie a.c., în jurul orei 06.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca au oprit în trafic, pe strada Giuseppe Garibaldi, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Cluj-Napoca, aflat sub influența băuturilor alcoolice.
 
La testarea acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată o concentrație de 0,71 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
**
 
La data de 3 martie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani la volanul unui autoturism, în timp ce se deplasa prin localitatea Iacobeni, din comuna Ceanu Mare.
 
Din verificările efectuate s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere, astfel fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii