Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Comunicat de presă - 22.07.2022

ro

22 Jul, 2022 13:06 755 Marime text
Nr. 176560/255 din 22 iulie 2022
 
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
RECOMANDĂRILE PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU PERIOADA CANCICULARĂ!
 
Având în vedere temperaturile ridicate, prognozate pentru perioada imediat următoare, conform datelor furnizate de Administrația Naționată de Meteorologie, polițiștii clujeni transmit câteva recomandări pentru a reduce riscul producerii unor evenimente negative în trafic:
 
  • Să vă planificați, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul, motocicleta, bicicleta sau trotineta în afara intervalului orar 10:00 - 18:00.
 
  • Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a vehiculului este bună, iar în cazul autoturismelor, verificați funcționalitatea instalației de aer condiționat;
 
  • În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru câteva minute și lăsați deschise portierele sau geamurile;
 
  • Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat;
 
  • Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis-de-dimineață sau seara, când temperaturile devin mai acceptabile.
 
  • Vă recomandăm opririle dese în vederea repausului și hidratării, iar pe cât posibil, staționarea sa fie efectuată în zone umbrite.
 
  • De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.    
 
  • Protejați de razele soarelui copiii și persoanele de vârsta a treia, aflați printre pasageri;
 
  • Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto pe caniculă;
 
 
ATENȚIE!
 
  1. Temperatura ridicată din habitaclul autovehciulului va accentua starea de oboseală. La început se manifestă prin întârzierea reacțiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat și clipirea foarte deasă. În cel mai rău caz se termină cu adormirea la volan.
 
  1. Toleranță zero pentru consumul de alcool sau substanțe psihoactive la volan. Pe lângă faptul că este interzis prin lege, constiutie un factor de risc atât pentru conducătorul auto, cât și pentru ceilalți participanți la trafic!
 
 
Polițiștii vă urează drum bun!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii