Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Comunicat de presă - 20.07.2022

ro

21 Jul, 2022 14:12 748 Marime text
Nr. 176560/254 din 21 iulie 2022
 
 
BULTEIN DE PRESĂ
 
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU ȘANTAJ ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE
 
Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Cluj a fost reținut de polițiști și ulterior arestat, pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, 3 acte materiale și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Din cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, a reieșit faptul că, în perioada februarie-iunie a.c., acesta ar fi săvârșit 3 acte de amenințare asupra unui bărbat în vârstă de 31 de ani, cu scopul de a obține de la acesta sume de bani.
 
De asemenea, la data de 10 iulie a.c., aflându-se în proximitatea unei unități de învățământ, cel în cauză ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, prin amenințări cu acte de violență la adresa aceluiași bărbat.
 
Cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, la data de 20 iulie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere pe numele acestuia, iar în baza ordonanței a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat magistraților Judecătoriei Turda, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
**
 
REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
 
La data de 20 iulie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, au dispus prin ordonanță măsura reținerii față de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Mureș.
 
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că la data de 20 iulie a.c., în jurul orei 13.50, bărbatul ar fi încălcat ordinul de protecție, deplasându-se la locuința persoanei vătămate, pe care ar fi amenințat-o cu acte de violență.
 
În baza probatoriului administrat, polițiștii au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore.
 
**
 
TÂNĂRĂ DE 19 ANI CERCETATĂ PENTRU TÂLHĂRIE
 
 
Miercuri, 20 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de o tânără de 19 ani, bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
 
În fapt, la data de 10 iulie a.c., în jurul orei 17.00, cea în cauză s-ar fi întâlnit pe o stradă din municipiul Turda, cu o minoră în vârstă de 14 ani, căreia i-ar fi solicitat telefonul mobil, aceasta fiind de acord. După ce minora i-ar fi cerut să-i restituie telefonul, tânăra de 19 ani ar fi adoptat o atitudine recalcitrantă, agresând-o fizic.
 
Ca urmare a activităților investigative desfășurate de polițiști, prejudiciul a fost recuperat.
 
În baza probatoriului administrat, la data de 20 iulie a.c., magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda au dispus măsura controlului judiciar pentru o  perioadă de 60 de zile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii