Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 14.02.2022

ro

14 Feb, 2022 12:42 756 Marime text

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Dosar penal în cazul unui șofer cu permisul de conducere anulat
 
La data de 11 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control pe raza localității Salva, un autoturism.
 
La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 32 ani, din Salva, care conducea un autoturism înmatriculat în Polonia.
 
În urma verificărilor efectuate de polițiști a fost constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, anulat.
 
Cercetările în acest caz au fost demarate de polițiștii Secției 6 Politie Rurala Năsăud în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
 
Șoferi depistați în flagrant delict
 
La data de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe raza orașului.
 
La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 24 de ani din Rodna, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că are suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
 
Polițiștii documentează aspectele constatate în cadrul unui dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  fără  permis de conducere.
 
***
 
La aceeași dată data, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat și oprit în trafic pe Drumul Național 15A în Sărățel un autoturism.
 
La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 33 ani, din Bistrița, care în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că se află sub influența alcoolului, rezultând  valoarea de 0.16mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
În continuarea verificărilor, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au constatat faptul că șoferul are și dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, suspendat.
 
A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER ESTE RESPONSABILITATEA TUTUROR!
 
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
 
Alcoolul și urmările lui
 
La data de 12 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru conducere cu alcoolemie.
 
Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 47 de ani, din Livezile care, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moldovei din Bistrița, a efectuat o manevră de mers înapoi și a acroșat un alt autoturism care era oprit regulamentar, în apropierea unei spălătorii auto.
 
Cei doi conducători auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din Livezile și negativ în cazul celuilalt conducător auto, un bărbat de 48 de ani, din Bistrița. Bărbatul din Livezile a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.
 
***
 
Aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, nu a acordat prioritate de trecere unei autospeciale de poliție
 
În seara de 12 februarie a.c., polițiștii rutieri din Bistrița au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru conducere sub influența alcoolului.
 
În fapt, un tânăr de 20 de ani, din Prundu Bârgăului care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, care circula în sensul giratoriu.
 
A fost oprit pentru control, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul se află sub influența alcoolului, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Tânărul a fost sancționat contravențional potrivit O.U.G. 195/2002R cu amendă contravențională în cuantum de 580 lei, iar cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.
 
 
Cu permisul suspendat și sub influența alcoolului a încercat fără succes să scape de polițiști
 
La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Bistrița au întocmit un dosar penal unui șofer care a refuzat să oprească la semnalele acestora.
 
Pe strada Calea Moldovei din municipiul Bistrița, un autoturism nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale echipajului de poliție rutieră, continuându-și deplasarea, fiind ulterior blocat în trafic de către o autospecială din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale.
 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 50 de ani din Bistrița.       Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul deține permis de conducere însă acesta are dreptul de a conduce pe drumurile publice, suspendat.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptelor.
 
 
          Depistați în flagrant delict, s-au ales cu dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier
 
La data de 12 februarie a.c., polițiștii din Năsăud au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări pentru conducere sub influența alcoolului.
 
Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 72 de ani, din Năsăud, depistat și oprit de polițiști în trafic, pe o stradă din Năsăud. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Năsăud continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
***
 
La data de 13 februarie a.c., în timp ce efectuau serviciul de patrulare împreună cu jandarmi, polițiștii Secției 7 Poliție rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 Codul Penal și pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani.
 
Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 52 de ani, din Prundu Bârgăului care a fost depistat pe Drumul Național 17D, în localitatea Maieru. Acesta se afla la volanul unui autoturism, deși nu deține permis valabil pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi
****
La data de 13 februarie a.c., polițiștii și jandarmii au depistat și oprit pentru control, pe Drumul Național 17D, în Maieru, un tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul în cauză nu este înmatriculat și are aplicate plăcuțe de înmatriculare cu număr fals. Totodată, tânărul nu deține permis valabil pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Tânăr surprins în flagrant delict, conducând sub influența substanțelor psihoactive
 
La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 17:00, o patrulă compusă din polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș și un elev al școlii de poliție aflat în practică, a oprit pentru control un autoturism în localitatea Reteag pe Drumul Național 17.
 
La volanul mașinii a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Căianu Mic, asupra căruia, în urma controlului corporal efectuat, a fost găsit un plic ce conținea substanțe susceptibile a avea efect psihotrop.
 
Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier, tânărul șofer a fost testat și cu aparatul Drager Drugtest 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței THC-5 (canabis) fiindu-i ulterior recoltate și mostre biologice.
 
În consecință, au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii