Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 25.02.2021

ro

25 Feb, 2022 16:08 1312 Marime text
 
 
 
Nr.1058322 din 25 februarie 2022
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Posesor de mandat de arestare european, pus în aplicare de polițiștii Serviciului Investigații Criminale
 
 
          La data de 24 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat pe strada Mioriței din mun. Bacău, un bărbat de 41 de ani, pe numele căruia, a fost instituită măsura urmăririi la nivel internaţional. Acesta  se sustrăgea executării unui mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Franţa, fiind cercetat pentru săvârşirea a infracţiunilor de aderare la grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
         Bărbatul a fost condus şi încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.
 
 
Cercetați penal de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului
 
              La data de 24 februarie a.c, în jurul orei 17.20, poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică Onești au depistat, un bărbat de 68 de ani, din Tg. Ocna, în timp ce conducea un autoturism, pe str. Tineretului din mun. Onești, sub influenţa alcoolului.
              Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
              Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 
          La aceeași dată, în jurul orei 17:05, polițiști din cadul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza comunei Orbeni, au depistat un bărbat, de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
Sancționat contravențional pentru transport ilegal de persoane
 
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii Biroului Rutier Onești au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Cașin, care efectua transport de persoane, contra cost, fără a deţine documente legale de transport public de persoane.
 Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 și i-au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.
 
 
Reținut după ce ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu
 
La data de 24 februarie a.c, în jurul orei 15:37, polițiștii din cadrul Poliţiei orașului Comănești, au fost sesizați de către o femeie de 53 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în apropierea locuinței se află, soțul acesteia, împotriva căruia a fost emis ordinul de protectie, prin care s-a dispus ca bărbatul de 52 de ani, să respecte o distanţă de minin 20 de metri de victimă.
           Polițiștii s-au deplasat imediat la faţa locului, ocazie cu care l-au găsit pe bărbat în fața locuinței.
Cel în cauză a fost condus la sediul poliției, audiat și ulterior, reținut pentru 24 de ore.
Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi încălcarea ordinului de protecţie.
 
 
Rețineri efectuate de polițiștii Secției 1 Poliție Bacău
 
          La data de 24 februarie a.c., Secției 1 Poliție Bacău au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului.
          Astfel, la domiciliul a două femei de 39 și de 33 de ani, bănuite de comiterea a zece infracțiuni de furt calificat, au fost identificate mijloace materiale de probă.
         Din cercetări, polițiștii au stabilit că, bănuitele ar fi sustras în perioada aprilie 2021 – februarie 2022, bunuri din societăți comerciale aflate pe raza municipiului.
          În urma administrării probatoriului, faţă de de femeia de 39 de ani s-a luat măsura arestării pe o perioadă de 30 de zile și față de femeia de 33 de ani, măsura arestului la domiciuliu, pe o perioadă de 30 de zile.
 
 
Cercetaţi pentru tâlhărie
 
Urmare a unor sesizări primite la data de 17 și 18 februarie a.c., privind faptul că persoane necunoscute ar fi deposedat o femeie de 80 de ani și una de 78 de ani, din Onești, de bunuri pe care le avea asupra lor, respectiv geanta, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Onești au efectuat activităţi specifice şi au reuşit identificarea a trei tineri de 18, 20 şi 18 ani, din Onești și comuna Bogdănești, bănuiţi de comiterea faptelor.
Cu ocazia cercetărilor telefoanele mobile sustrase au fost recuperate şi predate victimelor.
În cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei tineri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.
 
Întocmit,
Comisar de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii