Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă -15.06.2022

ro

15 Jun, 2022 14:31 692 Marime text
Nr.1062187 din 15 iunie 2022
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
3 persoane bănuite de proxenetism, reținute de polițiștii de investigații criminale din Bacău
 
La data de 14 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bacău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie- iunie a.c., mai multe tinere ar fi desfăşurat activităţi de prostituţie, ajutate de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 38 şi 68 de ani care ar fi înlesnit practicarea prostituţiei în 7 apartamente oferite de aceștia spre închiriere, obținând sume consistente de bani.
Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției mun.Bacău au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bacău, unde au găsit şi ridicat în vederea confiscării mai multe telefoane mobile și diferite documente, parte din ele reprezentând contracte de închiriere.
         3 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Bacău pentru audieri, iar, în urma administrării probatoriului, acestea au fost reținute de poliţişti pentru 24 de ore.
          Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Bacău.
 
  •  
 
 
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au reținut alte 3 persoane implicate în conflictul spontan de pe strada Gării din localitate
 
La data de 02 iunie a.c., pe strada Gării din municipiul Bacău, în fața unei săli de jocuri a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane.
          În urma activităților investigative desfășurate de polițiștii de investigații criminale din Bacău, la data de 07 iunie a.c., au fost efectuate 5 percheziții domiciliare, au fost puse în executare 11 mandate de aducere și dispuse 3 rețineri.
         Ulterior, alți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 38 de ani, toți din municipiul Bacău, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și uz de armă fără drept au fost identificați de polițiști și reținuți pentru 24 de ore.
        Cercetările continuă în acest caz în vederea probării întregii activități infracționale a celor în cauză.
  •  
 
Bănuiți de vătămare corporală, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, reținuți de polițiști
 
          Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci au reținut patru bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de vătămare corporală, lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
          Din cercetări a reieșit că, la data de 29 mai a.c., în comuna Horgești ar fi avut loc un conflict spontan, pe drumul public, în urma căruia trei persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 33 de ani, toți din localitate ar fi fost agresați de alți patru bărbați, trei din comuna Horgești și unul din comuna Tamași.
        Cei patru bănuiți au fost conduşi şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

  •  
Plecat de la domiciliu din județul Iași, găsit de polițiști în comuna Măgirești
 
La data de 14 iunie a.c, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, în timp ce efectuau serviciu de patrulare pe raza comunei Măgireşti, au identificat un bătrân de 71 de ani, din județul Iaşi, care se deplasa pedestru pe marginea părţii carosabile.
         S-a procedat la legitimarea persoanei în cauză și efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta a fost dat în urmărire naţională, întrucât a plecat voluntar de la domiciliu la data de 11 iunie a.c, din județul Iași.
          Polițiștii l-au condus la spital pentru îngrijiri medicale.
  •  
 
 
 
La volan sub influența alcoolului
 
 
 La data de 14 iunie a.c, în jurul orei 23:30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în trafic, pe Calea Bârladului din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Roșiori.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.
A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.
  •  
 
Reținut de polițiști după ce ar fi încălcat măsura dispusă prin ordin de protecție
 
La data de 14 iunie a.c., polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie, de 43 de ani, din comuna Scorţeni, despre faptul că, fiul său ar fi încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa.
        În urma cercetărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, la data de 14 iunie a.c., în jurul orei 16:00, tânărul, de 19 ani, ar fi revenit la domiciliu unde a provocat scandal, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, la data de 12 iunie a.c., pentru o perioada de 5 zile, prin care este obligat să păstreze o distanţă de minim 50 m faţă de mama sa şi de locuinţa acesteia.
        Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie și s-a dispus reţinerea acestuia pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.
 
 
Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii