Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 10.07.2021

ro

10 Jun, 2021 16:08 1129 Marime text
Nr. 504852 din 10 iunie 2021
                         
                                                                           
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată
 
            Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au documentat activitatea infracţională a unei femei de 49 de ani, din comuna Scorţeni, bănuită de comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
          Din cercetări s-a stabilit că, în anul 2015, femeia ar fi devenit asociat cu procent de 95% în cadrul a două societăţi comerciale, iar soţul său cu 5%, fiind administrator şi ar fi participat amândoi la activităţile societăţilor.
 În luna septembrie 2018, bănuita ar fi semnat în numele soţului, fără a avea acordul scris al acestuia,  documentele prin care ar fi fost revocat din funcţia de administrator al societăţilor comerciale în cauză. 
  
Cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii
 
          Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat cercetări faţă de doi bărbaţi, de 43 şi 60 de ani, bănuiţi de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
 
Din investigaţiile făcute de poliţişti s-a stabilit că, în cursul lunii septembrie 2016 un bărbat din comuna Gârleni, ar fi făcut un schimb de autoturisme cu un bărbat de 60 de ani, din orașul Buhuși, cel din urmă obligându-se să plătească suma de 5.500 de euro, diferență pentru autoturismul achiziţionat. Pgubitul ar fi fost de acord să ajungă la înțelegerea schimbului de autoturisme și achitarea unei diferențe de 5500 euro în 12 rate egale pe parcursul unui an, fără să întocmească vreun act de vânzare- cumpărare.
În momentul schimbului, acesta ar fi oprit cartea de identitate a autoturismului ca o garanție, până când cumpărătorul ar fi achitat întreaga sumă.
Păgubitul ar fi primit două tranșe de 500 de euro, iar restul sumei nu ar mai fi primit-o, fiind indus de eroare de bănuit.
 În luna august 2017, bărbatul din Buhuși, ar fi înscris în fals autoturismul în cauză, înmatriculându-l şi, ulterior, l-ar fi vândut unei alte persoane.
Poliţiştii au stabilit că, în demersul său, ar fi fost ajutat de un bărbat de 43 de ani, care, în vederea obținerii unui duplicat a cărții de identitate a autovehiculului ar fi  completat și semnat în fals, înscrisuri prin care declara în mod necorespunzător realității că este proprietar al autoturismului în cauză și că ar fi pierdut cartea de identitate a vehiculului reuşind astfel să obţină un duplicat şi implicit, înmatricularea autoturismului.

 Conducere sub influenţa alcoolului
 
              La data de 09 iunie a.c, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat, în trafic, în localitatea Nicolae-Bălcescu, un conducător auto de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.
              Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
              Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
La aceeaşi dată, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 40 ani, din comuna Gioseni care a condus autovehiculul, pe str. Constantin Ene din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
În jurul orei 23:30, poliţiştii din Moineşti  au depistat pe strada Atelierelor un bărbat de 40 de ani, din comuna Sănduleni,  în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii