Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

26 May, 2023 11:22 663 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
26 mai 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.518 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (25.05.2022).
 
La nivel național, 1.286 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, în urma celor 1.287 intervenții, la nivel național. Cele mai multe solicitări de sprijin au fost înregistrate în zona București-Ilfov (302  cazuri), urmată de județele Mureș(75 cazuri), Timiș (59 cazuri), Cluj (58 cazuri), Hunedoara (49 cazuri) și Constanța (48 cazuri).
 
În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 44 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 177 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 10 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. 
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
❗ Misiunea de ieri a pompierilor din județul Buzău, când colegii noștri au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul reședință. Pe timpul acțiunii de stingere, salvatorii au evacuat 6 persoane din imobil, iar în urma evenimentului au rezultat două victime, dintre care una decedată. Echipajele de stingere au lichidat rapid incendiul, suprafața fiind de aproximativ 20 mp.
 
❗ Intervenția care a avut loc tot ieri, în județul Suceava, acolo unde salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs în localitatea Sadova, între un microbuz și un autoturism. Echipajele de descarcerare și prim ajutor, ajunse la locul solicitării, au constatat că în microbuz se aflau 15 persoane, dintre care 12 copii, iar în celălalt autovehicul implicat în evenimentul rutier se aflau 2 pasageri. În urma impactului dintre cele două vehicule, au rezultat 3 victime, dintre care 1 minor. Colegii noștri au acordat primul ajutor celor trei victime rezultate în urma incidentului rutier, ulterior doi adulți  au fost transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate.
 
În perioada de referință, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise transmise 24 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 17 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Bacău (1), Brașov (4), Buzău (1), Covasna (1), Harghita (4), Hunedoara (1), Mureș (2), Vâlcea (1) și Vaslui (2) și 7 mesaje privind manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase în județele Constanța, Tulcea, Caraș - Severin (5).
 
Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucrainieni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 26.05.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 218 de pompieri și 158 de mijloace tehnice.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii