Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Generală Anticorupție Județul Sibiu - Persoană condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită

ro

17 Mar, 2023 14:05 546 Marime text
Sibiu/Persoană condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită
         
 
          La data de 13.03.2023., Tribunalul Sibiu a admis acordul de recunoaștere și a dispus condamnarea unei persoane la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
          De asemenea, a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce autovehiculele pe o durată de 1 an şi 6 luni și a fost menținută măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 2.100 de lei oferită cu titlu de  mită.
În fapt, în data de 03.01.2023, inculpatul a fost oprit în trafic şi testat cu aparatul etilotest de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu - Secția 1 Poliție Urbană, rezultând 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Urmare a acestui rezultat şi pentru ca agenții de poliție să efectueze cercetările penale într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârşirea infracțiunii rutiere şi astfel să îşi încalce atribuțiile de serviciu, inculpatul a promis acestora suma de 5.000 de lei.
          Organele de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu - Secția 1 Poliție Urbană au sesizat imediat fapta de corupție lucrătorilor din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, care, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au procedat la constatarea în flagrant a săvârşirii infracțiunii de dare de mită, inculpatul fiind surprins oferind cu titlu de mită suma de 2.100 de lei.
Prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar față de acesta.
          Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupţie Sibiu.
 
 
 
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii