Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr în Austria

ro

15 Jul, 2015 17:47 1243 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr va efectua o vizită oficială în Austria, în perioada 16 - 19 iulie 2015. Programul vizitei include întâlniri cu membrii comunităților românești din mai multe localități austriece, precum și întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale din această țară.

Vizita reflectă interesul pe care statul român îl acordă comunităților românești din Europa și din întreaga lume, așa cum este exprimat prin Strategia națională privind românii de pretutindeni și prin sprijinul acordat proiectelor mediului asociativ românesc de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în scopul afirmării și păstrării identității românești a acestor comunități.

În cadrul vizitei, ministrul delegat Angel Tîlvăr se va întâlni cu Stefan Steiner, director general cu rang de secretar de stat pe probleme de integrare din Ministerul Afacerilor Externe al Austriei, precum și cu reprezentanți ai autorităților locale din Graz.

Totodată, pe agenda vizitei se găsesc întâlniri cu reprezentanți ai comunităților și ai cultelor religioase românești din Austria, vizite la unele lăcașe de cult românești și la sediile unor asociații, precum și depunerea unei coroane de flori la Crucea ridicată în Cimitirul Central din Viena în cinstea ostașilor români căzuți în primul război mondial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii