Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita în România a ministrului afacerilor externe al Canadei, John Baird

ro

30 Mar, 2014 15:30 878 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va avea în data de 30 martie 2014, la sediul MAE, consultări cu  ministrul canadian al afacerilor externe, John Baird, care realizează o vizită la Bucureşti la invitaţia părţii române.
Cu acest prilej, cei doi miniştri vor avea un dialog cuprinzător privind temele de interes bilateral şi cooperarea dintre cele două state în cadrul NATO şi pe linie UE, precum şi alte dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale. În acest sens, vor realiza un schimb de vederi aprofundat asupra evoluţiilor din vecinătatea imediată a României şi a provocărilor de securitate generate în regiunea Mării Negre de evoluţiile recente din Ucraina, inclusiv în perspectiva vizitelor pe care ministrul român al afacerilor externe şi omologul său canadian le vor realiza la Chişinău, în cursul zilei de 31 martie 2014, şi a participării la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO de la Bruxelles (1-2 aprilie 2014).
Precedenta întâlnire a şefilor celor două diplomaţii s-a realizat la 5 decembrie 2013, în marja Consiliului Ministerial OSCE (Kiev, 5-6 decembrie 2013).
Vizita la Bucureşti reflectă aprecierea Canadei pentru rolul activ al României în menţinerea climatului de pace şi securitate în regiune, în contextul evoluţiilor din vecinătatea Uniunii Europene şi a NATO, precum şi susţinerea fermă a perspectivelor europene ale statelor Parteneriatului Estic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii