Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întorc ninsorile! Va ninge în cea mai mare parte a țării. Mai multe județe, sub cod galben de vreme rea

ro

03 Feb, 2023 10:13 1414 Marime text
IarnaAdministrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o nouă atenționare cod galben de ninsori ce vizează mai multe județe din țară. De asemenea a fost emisă și o informare meteo de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 03 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 18

Potrivit ANM, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.
     
Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.
     
Notă: de duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

De asemenea, în intervalul 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18 va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. 

În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii